Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Kırşehir’de akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış, kent merkezinde ve çeşitli mahallelerde sel ve su baskınlarına yol açtı.

Yaklaşık iki saat süren sağanak yağış sonrası şehir merkezindeki bazı alışveriş merkezlerinin otoparkları, ev ve işyerlerinin zemin katlarında su baskınları meydana geldi. İftar saatinin yaklaşması ile alışverişte olan vatandaşlar, kent merkezinde caddelerin suyla kaplanması üzerine karşıdan karşıya geçişlerde zorluk yaşadı.

Kırşehir’in bazı mahallelerinde fırtına ve yağıştan dolayı elektrik trafoları devre dışı kaldı. Selgah Caddesi'nde bir elektrik trafosunda patlama meydana gelirken kentin bazı yerlerine bir süre elektrik verilemedi. Kent merkezi Lise Caddesi üzerinde fırtınaya dayanamayan bir ağaç, park halindeki bir otomobilin üzerine devrildi. Polis ekipleri, anında olaya müdahale ederek caddenin tek şeridini trafiğe kapattı. Devrilen ağaç, motorlu testere ile kesilerek kapanan yol yeniden trafiğe açıldı.

Bir gün önceden Meteoroloji İl Müdürlüğü'nün şiddetli yağmur ve su baskını uyarısı yapmasına rağmen vatandaşlar ve belediye hazırlıksız yakalandı. Su baskınlarında mağdur olan vatandaşlar kendi imkânları ile su tahliyesi yaptı. Bazı vatandaşlar, 'AK Masa' olarak bilinen belediyenin hızlı erişim hizmet telefonlarına bakan görevli olmayışına isyan etti. Altyapı eksikliğine ve belediye yetkililerine tepki gösteren vatandaşlar, ilgisizlikten yakındı. Arazöz (su tankeri) ile vatandaşa yardımcı olmaya çalışan yetkililer ise aynı anda birden fazla yerde su baskını ihbarı olduğu için taleplere yetişemediklerini ifade etti.


Editör: TE Bilisim