Bitmeyen anayasa değişikliğinin saklanan gerçeği? Bitmeyen anayasa değişikliğinin saklanan gerçeği?

Uzmanlar kış günlerini daha sağlıklı geçirebilmek için salep içmeyi öneriyor. Burdur’da doğal salep bulmak mümkün.



    Kış günlerinin vazgeçilmez içeceği olan salep sağlık açısından da oldukça faydalı. Salebin bronşit ve üst solunum yolları rahatsızlıklarına iyi geldiğini belirten Diyet Uzmanı Hasibe Altıntaş, “Özellikler öksürükten kaynaklanan göğüs sertliğini geçirir. İştah açar ve zihni güçlendirir. Çünkü karbonhidrat yapısıyla enerji vermektedir. Bağırsak dostu olan salep sindirim sistemine iyi gelen başka içeceklerimizdendir. Mide ve bağırsakta oluşturduğu müsülaj etkisiyle nedeniyle koruyucu yapısı vardır. İshal ve kabızlık durumunu dengeler.” dedi.



    Salebin kış günlerinde vücut ısısının dengelenmesine de yardımcı olduğunu anlatan Uzman Altıntaş, etkisi olduğunu, tarçınla birlikte tüketildiği zaman kan şekerini dengelediğini bildirdi. Salebin Osmanlı dönemlerinde yaygınlaştığını belirten İşletme Müdürü Mahmut Nedim Haltaş, içecek olarak tüketilen salebin süt, seker, nişasta ve salepten oluştuğunu anlattı.



    Müdür Haltaş, kış aylarında salebin oldukça fazla tüketildiğini bildirdi. Kış aylarında özellikle salep içtiğini anlatan Nuri Güleç, “Doğal bir içecek. Hem kendimizi, hem de vücudumuzu koruyor. Ayrı bir tat, ayrı bir zevk. Başka yerlerde de salep deneyimi yaşadım. Buradaki tadı hiçbir yerde bulamadım.” dedi.



    Kış boyu salep içtiğini vurgulayan Nuray Güleç şöyle konuştu: “Kış mevsiminin en sağlıklı içeceği diyebilirim. Salebin yeri benim için çok başka. Çocuklarıma da içirmeye çalışıyorum. Çocukluğumdan beri salebi çok severim, devamlı da içmeye çalışırım.”

Editör: TE Bilisim