İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eşbaşkanı Gültan Kışanak, İmralı’da Abdullah Öcalan’la yapılan ve sır gibi saklanan görüşmeyle ilgili Bitlis’in Tatvan ilçesinde açıklamalarda bulundu.

BDP Bitlis il örgütü tarafından, Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen yemekte konuşan Kışanak, “Arkadaşlarımız İmralı’ya gittiler, Sayın Öcalan’la görüştüler. Sayın Öcalan, başta kadınlar olmak üzere, evladını yitiren analar olmak üzere, tüm halkımıza sevgilerini, saygılarını, selamlarını gönderdi. Ben de halka güveniyorum dedi. Ben de size güveniyorum dedi. Bizlere, hepimize, BDP’ye, sizlere, milletvekillerine nasıl bir barış istiyorsunuz, nasıl yaşamak istiyorsunuz, cesurca tartışın, cesurca önerilerinizi ortaya koyun, gelin hep beraber çözümün yol haritasını oluşturalım. Onun için bugünlerde bizler halk olarak, örgüt olarak, nasıl bir çözüm istiyoruz, nasıl yaşamak istiyoruz, barıştan ne anlıyoruz, barışın yolu ne olabilir, bunu tartışmak, bunun önerilerini geliştirmek durumundayız” dedi.

“HÜKÜMET ÖCALAN’IN YOL HARİTASINA OLUMLU KARŞILIK VERMELİDİR”

Öcalan’la devletin diyalog içerisinde olması ve görüşme yapmasını önemli bulduklarını belirten Kışanak, Öcalan’ın barış elinin geri çevrilmemesini ve yol haritasına olumlu bir karşılık vermesi gerektiğini belirtti.

Kürt halkı adına AK Parti hükümetine ve devlete çağrıda bulunan Kışanak, “Bugün üzerimizde hem dostluğun hem de dayanışmanın sıcaklığı var. Bugün bu salonda iyi ki varsınız. Barışı, çözümü, özgürlüğü ancak bizler getirebiliriz. Kendimize inanacağız, kendimize güveneceğiz. Halkımıza ve Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’a güveneceğiz. Bugünlerde barışı arıyoruz. Mücadelemizle, direnimizle yarattığımız barışın koşullarını artık değerlendirmek ve bir çözüme kavuşturmak istiyoruz. Çözüm, özgürlük belki bu yaralarımızın sağ olması için merhem olur. Bu nedenle ben biliyorum ki her kesten çok evladını yitiren, evladının yolunu gözleyen analar barışı istiyor” diye konuştu.

“SAYIN ÖCALAN, ÇÖZÜMÜN YOL HARİTASINI HAZIRLAYAN BÜYÜK BİR BARIŞ İNSANIDIR”

“Bugün gelinen noktada, eğer hükümet, devlet sayın Öcalan’la görüşmeye başlamışsa, bu sizin emeğinizdir, sizin mücadelenizdir, sizin fedakarlığınızın bir sonucudur.” diyen Kışanak, “Kürt halkının önderi, Sayın Öcalan’la devletin diyalog içerisinde olmasını görüşme yapmasını önemli buluyoruz. Ancak, biz şunu da çok iyi biliyoruz ki, sayın Öcalan özgür olmadan hiç birimiz kendimizi özgür kabul edemeyiz. Bugün Kürt halk önderi Sayın Öcalan, bir kez daha devlete, AK Parti hükümetine gelin cesur olun, bu sorunu çözelim diyor. Biz buradan halkımız adına AK Parti hükümetine, devlete şu çağrıda bulunuyoruz. Sayın Öcalan, çözümün yol haritasını hazırlayan büyük bir barış insanıdır. Bunun barış elini geri çevirmeyin. Önünüze koyacağı yol haritasına olumlu bir karşılık verin diyoruz. Bir taraftan Sayın Öcalan’la görüşüyorlar, ama bir taraftan da operasyonlar devam edecek diyorlar. Eğer barış istiyorsanız, eğer çözüm istiyorsanız öldürmekten vazgeçeceksiniz. Ölüm siyasetinden, teslim alma siyasetinden vazgeçeceksiniz” şeklinde konuştu.

“BİTLİS, KÜRDİSTAN’IN KALBİDİR”

Bitlis'in Kürdistan’ın kalbi olduğunu savunan Kışanak, şunları söyledi: “Bitlis, Kürdistan’ın kalbidir. Tarihimizde önemli bir yeri vardır. Ulusal birlik konusunda, sizlere çok büyük görev düşüyor. Kürt halkının ulusal birliğini sağlayın. Bunu anlamayan birisi varsa kapısını çalın, gidin anlatın, deyin ki, aynı coğrafyada yaşıyoruz. Aynı ülkede yaşıyoruz. Eğer özgürlüğü soluyacaksak, hep beraber soluyacağız. Eğer savaşın, ölümün acısını da yaşayacaksak, hep beraber yaşayacağız. Bugünler karar verme günüdür. Gelin Kürt halkı, hep birlikte savaşın değil, özgürlüğün yanında yer alalım. Sayın Öcalan’ın elini güçlendirelim. Bu sorunu çözelim. Bunu herkese anlatmak bizim görevimizdir. Yine tüm Türkiye halklarına, işte Kürt halkı bir kez daha ortak bir gelecekle birlikte yaşamaktan bahsediyor. Kürt halkı elini uzatıyor, demokratik birliğe var mısınız, yok musunuz, deme günleridir. Tüm Türkiye halklarına da demokratik, birlikte, eşit bir özgür yaşamın ne kadar kıymetli olduğunu anlatma günleridir. Bizler, BDP olarak sizlerden görev almış milletvekilleri olarak, bunu yapacağız. Kürdistan’ın dört bir yanında, Türkiye’nin dört bir yanında, birlikte özgür, eşit bir yaşam nasıl sağlanabilir, bunu konuşacağız, bunu tartışacağız, bunun örgütünü büyüteceğiz. Sizler de bize, yoldaş olun. Hep beraber bu özgürlük yolunu yürüyelim. Yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun.”

Yapılan konuşmanın ardından salondakiler tarafından barış halayları çekildi.

Editör: TE Bilisim