MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Kış aylarında belediye tarafından buzlanmaya karşı yollara ve kaldırıma atılan tuz, solüsyon türü kimyasal maddeler araçların tabanlarında çürümeye neden olduğu gibi ayakkabıların ömrünü de kısaltıyor. Kışlık ayakkabıların ömrünü uzatmak için tuzla temas eden ayakkabıların deri yüzeyinin nemli bir bezle silinmesi ve tabanının suya tutularak tuz kalıntılarının giderilmesi gerekiyor.

28 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Kayserili Yılmaz Garan usta, kış döneminde en çok su çeken ayakkabı şikayeti geldiğini ifade ediyor. Yılmaz usta, kışlık ayakkabıların en büyük düşmanının tuzlu su olduğunu ifade ederek, " Kışlık ayakkabılarda genelde çürümeye bağlı tamir işlerinin fazla oluyor. Bunun en büyük nedeni de buzlanmaya karşı yollara ve kaldırımlara serpilen tuz ve kimyasal solüsyonlar. Bu iki madde araçların tabanında çürümeye neden olduğu gibi ayakkabıların ömrünü de kısaltıyor." dedi.

Yılmaz Garan, kışlık ayakkabıların ömrünü uzatmak için şu tavsiyelerde bulunuyor: "Ayakkabıların deri kısmında eriyen kar suyundan geriye kalan tuz kalıntısı oluyor. Bunu gidermek için öncelikle mutlaka nemli bir bizle ayakkabının üzeri iyice silinmeli. Ayakkabı tabanının çürümemesi içinde çeşme altına tutularak tuzlu suyun kalıntıların iyice gitmesi sağlanmalı. Biraz kuruduktan sonra boyanması ayakkabının ömrünü daha da uzatır."

Yılmaz usta, ıslanan ayakkabıların kurutmak için kalorifer peteği altına ve soba dibine konulduğunu hatırlatarak, bu mesafenin ayakkabının ömrü için zararlı olduğunu belirterek, "Kısa mesafede yapılan kurutma işlemi ayakkabının küçülmesine neden olur. Ayağı sıktığı içinde zor bir gün geçirilmesine neden olur." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim