Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi ve Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen 2. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı, 30 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. 105 yayınevine bağlı 260 kitapevi yerini ayırttığı onlarca yazar okurlarıyla bir araya gelecek. Tüm stantların satıldığı organizasyonda 25 yayınevinin fuarda yer almak için sıra beklemeye başladı.

    Vali Vasip Şahin, Malatya Öğretmenevi’nde düzenlenen istişare toplantısında yaptığı açıklamada, Malatya’nın eskiden beri okuyup yazan bir şehir olduğunu söyledi. Şehrin bu özelliğini markaya dönüştürmek amacıyla fuar organizasyonun önemli olduğuna dikkat çeken Şahin, geçen yıl ilki gerçekleştirilen fuarın bu yıl 30 Nisan-5 Mayıs tarihleri organize edileceğini bildirdi. Geçtiğimiz yılki organizasyonun gördüğü ilginin herkesi memnun ettiğini, bu sene daha fazla ziyaretçi beklediklerinin altını çizen Şahin, şöyle devam etti: ”Malatya’da edebiyatla sanatla iç içe olan bir kent olarak bilinir. Bu durumu da bu yıl kitap fuarıyla bir daha yaşayacağız.”

    Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Malatya’da kitap okumaya karşı ciddi bir ilgi bulunduğunu, bu doğrultuda kitap fuarını organize ettiklerini dile getirdi. Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarın beğeniyle karşılandığını vurgulayan Çakır, “Geçen yıl yaptığımız kitap fuarı, yoğun bir ilgi gördü. Amacımız insanlarımıza, çocuklarımıza kitap okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığını kazandırmak. Eğitim ve öğretimin temeli olan okumayı daha fazla yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bunun için kitap fuarını çok kapsamlı bir şekilde gerçekleştirmek istedik. Yayın evi ve ziyaretçi sayısına baktığımızda ülke genelinde ilk üçe giren bir fuar gerçekleştirdik. Okuyucu ile yazarla, şairleri buluşturma fırsatı bulduk. 280 gibi ciddi bir katılımcıya ulaştık. Bu durumda bize cesaret verdi. Biz de bu yıl aynı ciddiyetle, aynı fuarı yapmak istedik. Şuanda stantların tamamı doldu.” dedi.

    Çakır, organizasyonun birçok yazara ev sahipliği yapacağını anlatarak insanları ailece fuarı ziyaret etmeye çağırdı.

    Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Müdürü Murat Nalçacı ise fuarda 105 yayınevinin yer alacağını, tüm stantların satıldığını, 25 yayınevinin de yer almak için sırada beklediğini kaydetti. Fuar için şehrin tüm sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelerek istişare toplantıları düzenlediklerini anlatan Nalçacı, “Fuarı en güzel nasıl düzenleyebiliriz diye düşünerek herkesin fikrini alıyoruz. Özellikle sadece şehirden değil bölgeden kitapseverleri fuara çekmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.

    Toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile Malatyalı yazarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Editör: TE Bilisim