Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
Medya Takip Merkezi’nin araştırmasına göre, 21 Aralık tarihinde medyada en çok ‘kıyamethaberleri yer aldı. Maya takviminin sonu olan 21 Aralık’ta kıyamet gelmese de bu konu medyada başköşeye oturdu.

Birçok gazete yazısına konu olan, televizyonlar özel programlarla ve canlı yayınlarla ekranlara getirilen Maya haberleri, sosyal medyada ise çeşitli esprilere konu edildi. Medya Takip Merkezi, son günlerde basında sıkça gündeme gelen Maya takviminin sonu ile ilgili medyada çıkan haberleri raporladı.

1-22 Aralık tarihlerini kapsayan araştırmaya göre, Maya’lar ve kıyamet başlıkları, yazılı basında toplam bin 438 haber ve yazıya konu edilirken, Mayalarla ilgili kehanet haberlerine televizyon kanalları da kayıtsız kalmadı.

Özel programlar hazırlandı, tartışmalar yapıldı. Hatta kıyametten etkilenmeyecek denilen İzmir’in Şirince Köyü’ne ve Fransa’nın Bugarach Köyü’ne canlı bağlantılar yapıldı. Konu, en çok haber ve aktüelite içerikli programlarda yer alırken, Şirince ve kıyamet haberleri televizyonlara toplam bin 130 kez ekranlara yansıdı.

SOSYAL MEDYANIN ESPRİ KONUSU

21 Aralık ve Maya takvimi sosyal medyada da en çok konuşulanların başında yer aldı. Konuyla ilgili dört günde toplam 7 bin 248 ileti yayınlandı. Yayınlanan iletilerin çoğu, esprili içerikleriyle dikkat çekti.

Yapılan analize göre, en çok ileti Twitter aracılığıyla gönderildi. Türkiye gündeminde birden fazla hashtag’le en çok konuşulanlar arasında yer alan kıyamet haberleri ile ilgili toplam 5 bin 367 adet ileti yayınlandı. Aynı konuyla ilgili Facebook’ta bin 69, Youtube’da 43 ve izlesene.com’da ise 6 ileti paylaşıldı.
Editör: TE Bilisim