YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
 Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Masum Özçiçek, 2005 yılında kaybolan Ebru Koç’un bulunması için özel ekip oluşturdu. Koç’u bulmak için soruşturma başlatan ekipler, 8 yıl önce S.A’nın, Koç’un erkek arkadaşı olduğunu tespit etti.

Polis tarafından gözaltına alınan S.A, emniyetteki ifadesinde kız arkadaşı E.K. ile ormanda F.K. ile karşılaştıklarını, F.K’nın silah zoruyla kimliğini ve telefon numarasını alarak kendilerini serbest bıraktığını, ertesi gün de yanına çağırdığını söyledi.

F.K’nın kız arkadaşıyla beraber olmak istediğini iddia eden E.K, ”Daha sonra beni kulübeden dışarı çıkardı. Birkaç dakika sonra silah sesi duydum. Kız arkadaşım karnından silahla vurulmuştu. Beni de öldüreceğini söyledi, çok kortum. Bir süre sonra kız arkadaşımı soyup, ayağına taş bağladı ve Meriç Nehri’ne attı. O günden sonra korkudan kimseye bir şey söyleyemedim” ifadelerini kullandı.

S.A’nın ifadesinden yola çıkan polis, bekçilik yapan F.K’yi gözaltına aldı. S.A ve F.K, emniyetteki işlemlerinin ardından Edirne Adliyesi’ne sevk edildi. Öte yandan, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Amirliği’nde görevli dalgıç polisler, Koç’un nehre atıldığı söylenen Kazanova mevkisinde bir süre arama yaptı ama cesede ulaşamadı.

Editör: TE Bilisim