‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
İzmir'in Konak ilçesinde A.H. (59) adlı kişi, 10 ve 11 yaşlarındaki iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Zanlının durumunu öğrenmeye karakola giden oğlu B.H. (26) ve akrabası İ.U.H. (25), çocukların orada bekleyen yakınlarının saldırısına uğradı. Arbede sırasında üzerindeki bıçağı çeken Mehmet A.'nın (20), B.H. ve İ.U.H.'yi yaraladığı iddia edildi.

Olay, dün akşam saatlerinde Yıldız Mahallesi 441 Sokak'ta meydana geldi. Birlikte oynayan Y.A. (10) ve L.A.'yı (11) yanına çağırdığı öne sürülen A.H., iddiaya göre ara sokakta elle istismarda bulundu. Olayı gördüğünü söyleyen bir vatandaşın durumu ihbar etmesi üzerine kısa sürede olay yerine giden polis ekipleri, şüpheli A.H.'yi gözaltına aldı. İki çocuk ise sağlık kontrollerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen A.H., ifadesinin alınması için Kemeraltı Polis Merkezi'ne götürüldü.

Kemeraltı Polis Merkezi'ne babası A.H.'nin durumunu öğrenmeye giden oğlu B.H. ve yakını İ.U.H., şüphelinin orada olduğunu öğrenerek akın eden iki çocuğun yakınlarının saldırısına uğradı. Karakol yakınında meydana gelen arbede sırasında Mehmet A., iki genci bıçaklayarak yaraladı. Zanlı, daha sonra polise teslim oldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından cankurtarana alınan yaralılardan İ.U.H. Bozyaka Eğitim ve Araştırma, B.H. ise Yenişehir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı. Her iki yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Şüpheli A.H. ise Ahlâk Büro Amirliği'ne teslim edildi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: TE Bilisim