YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Bursa’da ahşap evde çıkan yangında iki kızını ve kız kardeşini kaybeden Serhat Taşçı, kızlarını kurtarmak için çok uğraştıklarını, ancak alevlerden içeri giremediklerini söyledi. Taşçı, kız kardeşi Selma’nın ise çocukları kurtarmak için içeri girdiğini ve çıkamadığını dile getirdi.

Bursa merkez Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesi Kadıpazarı Sokak'taki iki katlı ahşap evde dün saat 21.00 sıralarında meydana gelen yangın sonucu kız kardeşler Zeynep (7) ve Nazlı Taşçı (5) ile hala Ecem Taşçı (18) yanarak can verdi. Yangından, balkonda güvercin besleyen baba Serhat Taşçı ile banyoda olduğu belirtilen anne Selma Taşçı, alevlerden son anda kurtuldu.

Yaşadıklarını anlatan baba Serhat Taşçı, yangının nasıl çıktığını bilmediğini kaydetti. Annelerinin bağırması üzerine yangından haberdar olduğunu ve kova ile su alarak söndürmeye çalıştığını belirten Taşçı, çocukların odasına ise yoğun alev nedeniyle giremediklerini ifade etti.

“ODAYA GİRMEYE ÇALIŞTIM AMA ALEVLER ENGEL OLDU”

Baba Taşçı, şunları dile getirdi: “Biraz söndürüp içeri girmeyi düşünüyordum, ama alevlerden giremedim. Alevler artık dışarı çıkmıştı. 5 dakika içinde sanki benzin dökmüş gibi parladı her yer, tahta olduğu için her yer yandı. Annemler kendileri çıkmış. Babam aşağı iniyor içeri su atmak için, kapıyı açınca alevler suratına vuruyor. Babamın da yüzü yanmıştı. Yangın aşağıda başlıyor alt katta. O an o kat boştu, kimse yoktu. Biz çocukların odasına giremedik almaya. Kız kardeşim giriyor çocukları almak için, ama o da çıkamıyor dışarıya. Benim daha sonra haberim oldu. Ben girmeyi denedim iki üç sefer giremedim. Alttan girmeyi denedik giremedik. Su atmaya çalıştık, elektrik kaçağı vardı, kovayı dahi alamadım yerinden, elektrik çarpmaya başladı. Ev ortadan ikiye ayrık, ben yan taraftaydım.”

Taşçı, kızı Zeynep’in ilkokul birinci sınıfa bu sene başladığını, Nazlı’nın ise 5,5 yaşında olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim