İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Mersin’in Tarsus İlçesinde Elife K., istemediği biriyle evlenmek isteyen kardeşi Ayşe Ersöz'ü iddiaya göre üzerine benzin dökerek yaktı.

Edinilen bilgilere göre olay dün akşam 19.15 sıralarında Sıaköy’de meydana geldi. Ayşe Ersöz(18) bir hafta önce Taşocağı’nda çalışan Mehmet Ö.’a(24) kaçtı. Nikah hazırlıkları yapan Ayşe Ersöz’ü, barışmak için aynı köyde oturan evli ve bir çocuk annesi Elif K.(26) evlerine çağırdı. Ayşe Ersöz yanında kayınbabası Tuncay Ö., evleneceği genç Mehmet Ö., kayınvalidesi Hatice Ö. ve yakınlarıyla birlikte ablası Elif K.’nin evine gitti. Birlikte sohbet ederken abla Elif K., “Gel bacım, seni askerdeki kardeşimiz Zafer’le telefonda görüştüreyim” diyerek, yatak odasına götürdü. İddiaya göre Elif K. yatak odasında sakladığı 2,5 litrelik benzini kız kardeşinin üzerine döktükten sonra ateşe verdi.

Olayda evde bulunanların çeşitli yerlerinden yaralandığı öğrenildi. 10 Mart 2015 gününe nikah randevusu alan Ayşe Ersöz feci şekilde yanarak önce Tarsus Devlet hastanesi, ardından Mersin Devlet Hastanesine ve ardından ambulans uçakla İzmir’e götürüldü. Ancak yanık merkezinin İzmit’te olması nedeniyle Ayşe Ersöz’ün İzmir Devlet hastanesine götürüldüğü öğrenildi.

Kızkardeşini üzerine benzin dökerek yakan abla Elif K. ise önce Tarsus Devlet Hastanesine ve ardından Adana’da bir hastaneye götürülerek tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturmaya başlandığı bildirildi. Ayşe Ersöz’ün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilisim