AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Gaziantep Üniversitesi'nde eğitim gören kız öğrencilerinin Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait Nilüfer Kız Yurdu'nun çevresinde yaşanan taciz iddiaları ve kaçırılma korkusunu gündeme getirmelerinin ardından valilik bir dizi önlem alınacağını duyurdu.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, üniversite ve yurt binası arasındaki 2,5 kilometrelik alanda Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından bir ekibin bölgede sürekli bulundurulacağı belirtildi. Önleyici ve caydırıcı tedbirler alınacağı bildirilirken, Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce 1 resmi ekibin de özel olarak belirtilen bölgede görevlendirileceği, sürekli ring halinde öğrenci geliş ve gidişlerinin takip edileceği kaydedildi. Ekiplerin, yurt kapanıncaya kadar bölgede görev yapacağı da vurgulanırken, trafik emniyetinin de en üst düzeye çıkarılacağı ifade edildi.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, güvenlik yönünden sokak aydınlatması da iyileştirilecek. Ulaşım konusunun çözümü için de Büyükşehir Belediyesi ve TEDAŞ yetkilileri ile gerekli görüşmelerin yapıldığı vurgulandı. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü bayan görevlileri ile birlikte rütbeli bir bayan amirin de Nilüfer Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrencilerle hafta içi değişik saat ve günlerde sık sık iletişim kurarak görüşmeler yapacağı açıklandı. Bölgeye mobese kamerası konulması için da çalışmaların başladığı bildirildi.

Editör: TE Bilisim