MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış! MHP'li Başkan Sayıştay'ı Göreve Çağırdı: AK Partili Belediye Toplu Konut Parasıyla Bitcoin Almış!
Elbistan'da, kendisine tahsis edilen servis ile Yapılı köyünden Karamağara köyündeki okuluna giden Damla Ülgü, aldığı takdir belgesi ile kendisine güvenenleri mahcup etmedi. Baba Battal Ülgü, kızının okuması için özel ilgi gösteren Kaymakam Metin Maytalman’a ve devlete teşekkür etti.

Elbistan'ın Yapılı köyünde ikamet eden Damla Ülgü, Kaymakam Metin Maytalman’ın girişimleri ile eğitimine devam edebildi. Karamağara köyündeki okula servis ile gidebilen küçük Damla, aldığı karne ile kendisine güvenenleri mahcup etmedi, ilk dönem takdir belgesi almaya hak kazandı. İlçe Kaymakamı Metin Maytalman’ı ziyaret eden Damla Ülgü’nün babası Battal Ülgü, özel ilgi gösteren Kaymakam Metin Maytalman’a ve devlete teşekkür etti.

Battal Ülgü, “Köyümüzde eğitim yok. Ya çocuğumu Yatılı Bölge Okulu (YİBO)'na kayıt ettirecektim ya da en yakın okula kendi imkanımla taşıyacaktım. Ama kızımı yatılı okula kayıt ettiremedim. Maddi imkansızlığımdan dolayı kendim de taşıyamadım. Kaymakamımıza konuyu ilettim. Kendisi çok yakından ilgilendi ve başarılı olabilmesi için destek şartıyla kızım için öğrenci servisi ayarladı. Parasını da devletimiz ödedi. Kızım devletimizin de katkısıyla okudu ve ilk dönem sonunda Takdir belgesi almaya hak kazandı. Şehire en uzak köyde devletimizin bu desteği bizleri çok memnun etti. İlçe kaymakamımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bir tek çocuk için bu kadar masraf ettiler. Devletin varlığını bizlere hissettirdiler.” şeklinde konuştu.
Köyde çiftçilik yaptığını anlatan baba Battal Ülgü, kızının öğretmen olmak istediğini belirtti. Ülgü, bu konuda ne gerekiyorsa yapacağını anlattı.

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ise Damla’nın başarılı olmasının kendisini de memnun ettiğini vurguladı. Maytalman, şöyle dedi: “Kızımız okumaya hevesli. Hevesini karnesine yansıtmış. Babası da okutmak istiyordu. Normal şartlarda kızımızın YİBO’da eğitime devam etmesi gerekiyordu ama ailesi yalnız kalamayacağını ifade ederek, destek istedi. Yapılı köyünde ikamet eden Damla’yı, öğrensi servisiyle Karamağara İlköğretim Okulu’na taşıdık. Aldığı takdir bizleri sevindirdi. Devletimizin, en ücra noktalara kadar nasıl hizmet verdiğinin basit bir örneğidir.”

Babanın duyarlılığını da öven Kaymakam Maytalman, “Battal Ülgü’nün, teşekkür için o kadar yol kat etmesi ve devletimize memnuniyetini sunması hizmete verdiği değeri de ortaya koyuyor. Duyarlılığından dolayı da teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Ülgü’nün derslerdeki başarısı, karnesine ders notunun 5 olarak yansımasına neden oldu. Damla’nın, bütün derslerinde en iyi puanı aldığı görüldü.

Editör: TE Bilisim