YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
Türk Kızılay’ı Erzincan Şubesi'nin Genel Kurulu yapıldı. Genel kurula tek liste olarak giren mevcut Başkan Halim Ferit Bayata ve yönetimi, Kızılay üyelerinin oylarını alarak güven tazeledi.

    Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen Kızılay Erzincan Şubesi Genel Kurulu'na, Türk Kızılayı Genel Başkanı Yardımcısı Hasan Karahan ve Kızılay yöneticileri ve üyeleri katıldı. Erzincan Kızılay Şube Başkanı Halim Ferit Bayata, genel kurulda üyelere hitaben Kızılay Erzincan Şubesinin yaptığı çalışmaları anlattı.

    Kızılay Erzincan Şubesi'nin ihtiyaçlıların sürekli yanında olduğunu belirten Bayata, Kızılay Çadır Atölyesi'nin çalışması ve yapılacak olan Maden Suyu Tesisleri hakkında da üyelere bilgiler aktardı.

    Türk Kızılay’ın yurt dışı ve yurt içi çalışmaları hakkında bilgiler veren Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karahan, “Kızılay ismini Atatürk Kızılayımıza verdi ve o gün bugüne, Türkiye Kızılay Derneği olarak faaliyetini sürdürmektedir. Tüzüğümüzde de Türkiye Kızılay Derneği olarak geçiyoruz. Türk Kızılay’ı Türkiye Cumhuriyet Devleti var olduğundan beri hep baş tacı edilmiştir. Bütün yöneticiler, hükümetler, seçilmiş atanmış kişiler hep Kızılay’a hürmet ve muhabbetle bakmış, ellerinden gelen her türlü yardımı yapmıştı. Türkiye iki binli yıllardan sonra malumunuz yeni bir dönüşüm sayfası açmıştır. Türkiye Cumhuriyet Devleti, devletiyle milletiyle beraber yeni bir dönüşüm yaşıyor. Ekonomisiyle, siyasetiyle, yönetimiyle iç ve dış işlemleriyle yeni baştan ayağı kalkma mücadelesi veriyor. Bu kaçınılmazdır ki Kızılay’da bundan nasibini düşen payı almıştır. Ve Kızılay’ımızı da yeni şekille beraber mayalanıp tekrar yeni baştan, yeni ufukları, sizlerle beraber bütün Kızılay gönüllüleri ile beraber ayaklandık ve çok daha ulvi hedeflere beraberce gidiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

    Kızılay Erzincan Şubesi genel kurulunda, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yönetim kurulu seçimi yapıldı. Mevcut Başkan Halim Ferit Bayata ve yönetimi, Kızılay üyelerinin oylarını alarak güven tazeledi.

Editör: TE Bilisim