DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi! DEM Partili belediyenin ilk toplantısında İstiklal Marşı krizi!
Türk Kızılay’ı, Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü nedeniyle Batman’da iftar programı gerçekleştirdi.

Türk Kızılay’ı Batman Şubesi’nin ev sahipliğinde TP Kristal Park Tesisleri’nde gerçekleşen programa Vali Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Fuat Güney, Müftü Turgut Erhan, Kızılay Batman Şube Başkanı Ali Tezdiğ ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Programda konuşun Vali Ahmet Deniz, “Atatürk Havalimanı’nda haince terörist saldırısında 43 vatan evladını kaybettik. Türk vatandaşı değil ama misafirlerimizi de biz vatandaş olarak kabul ediyoruz. Kamu görevlileri de vardı. Allah’tan onlara Rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Adı ne olursa olsun, DAEŞ, PKK, DHKP-C olsun bunların hepsinin ipi bir yerde. Ne zaman düğmeye bastıklarında bunlar hareket ediyorlar. Amaçları ne? Bu ülkenin büyümesini gelişmesini, kalkınmasını engellemek birlik ve beraberliğimizi bozmaktır” ifadelerini kullandı.

Kızılay’ın öneminden bahseden Vali Deniz, “Önemli olan özünde insanlara sahip çıkmak. Bu Milletin özünde bu var. Burada Kızılay devletimizin bu çabaları içerisinde yurt dışında ve yurt içerisinde birçok hizmetlere gerçekten önderlik ediyor. 148 yıldır bu coğrafyada nerede bir sıkıntı varsa ise nerede bir deprem, sel, afet, savaş var ise ilk önce Kızılay’ımız gidiyor. Burada da Batmanlı kardeşlerimiz kan vererek insanlara belki can veriyorlar, bir hastalıktan kurtarıyorlar, bir insanlık dersi veriyorlar. Bizim temelimizde paylaşmak var, paylaştıkça insanlar daha mutlu olurlar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, 10 defadan fazla kan bağışında bulunan bağışçılara bronz, 25 defadan fazla kan bağışı yapan gönüllülere ise gümüş madalyalar verildi.
Cihan

Editör: TE Bilisim