Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Ankara’da 5 gündür kayıp olan Gizem Eğioğlu ve Özge Savrumoğlu’nun aileleri yetkililerden yardım bekliyor. Özge Savrumoğlu’nun babası Hasan Savrumoğlu, ”Biz sizlerin canından endişe ediyoruz. Sizin bir tüyünüzü bir başkasına değişmeyiz.” diyerek 'eve dönün' çağrısı yaptı.

Ankara’da Altındağ Feridun Çelik Mahallesi 1652’inci cadde üzerinde ikamet eden lise öğrencisi Özge Savrumoğlu (17) ve Gizem Eğioğlu’undan (16) pazar gününden bu yana haber alınamıyor. Hava almak için dışarı çıkan iki lise öğrencisinin nereye gittiği veya kimlerle gittiği konusunda bir bilgi yok.

Özge Savrumolu’nun babası Hasan Savrumoğlu kızlarının biran önce bulunması için yetkililerden ve vatandaşlardan yardım istedi. Savrumoğlu kızların kayboluşunu şöyle anlattı:” Şimdi Gizem yeğenim olduğu için Cumartesi günü bize geliyor. Biz de kalıyor. Pazar günü sabah kalktık 09.00-09.30 gibi kahvaltı hazırladık beraber. Kahvaltı yaptıktan sonra 11.00-11.30 sıralarında Gizem, ’benim karnım ağrıyor’ diyor ve kısa süreliğine dışarı çıkmak için izin istiyorlar ve benim hanım izin veriyor. O da, ’size 5 dakika izin, gidin gözümün önünde şuraya kadar gidip gelin’ diyor. Kaybolduktan sonra biz polise müracaatımızı yaptıktan sonra diğer ihbarlar gelmeye başladı. İhbarlar üzerine biz gittik Bahçelievler 7’inci cadde görüntüsüne rastladık. Başına bir iş geleceğinden korktuğumuzdan dolayı da biz çocuğumuza da çağrı yapıyoruz: ’Kızım evinize gelin. En huzurlu yer baba ocağıdır. Biz sizlerin canından endişe ediyoruz. Sizin bir tüyünüzü bir başkasına değişmeyiz."

'HER ŞÜPHELENDİĞİMİZ EVE GİDİYORUZ BOŞ ÇIKIYOR"

Kızlarının kötü insanların eline geçmesinden korktuklarını belirten bana Savrumoğlu,” Şimdiye kadar hiç bilmediğimiz, çocuk kayıp büronun bizlere verdiği bilgiler doğrultusunda şüphelerimiz artıyor. Gideceği yerlere polisler gidiyor boş çıkıyor. İhbarlar geliyor asıllı asılsız. Tam bir bilgiye sahip olamadığımızdan dolayı da bir şeyler yapamıyoruz. Bu yüzden bir şey yapamıyoruz. Her şüphelendiğimiz eve gidiyoruz boş çıkıyor. Konuştukları şahıslara gittik orada da yok. Şüphelendiğimiz hiçbir yerden de şuan itibariyle çıkmıyor. Uyuşturucu tacirlerinin yanında konuştuğunu biliyoruz. Burası biraz 4’üncü caddedeki uyuşturucu tacirlerinden Haydar diye bir şahıs, çocukla 20-25 yaşlarında biri konuştuğunu biliyoruz. O çocuğa da gittik o da şunu söylüyor; ’ben Cumartesi günü aldım, bana söyledi. Ben kuaföre bıraktım ve oradan da aldım. En yakına bıraktım.’ Diye böyle bir beyanı da var. Şehir dışına kaçmaları için kimlikleri ellerinde yok, cep telefonları üzerlerinde yok. Yaşları da birinin 16, birisinin de 17 olması sebebiyle, ihbarla devletimizin de durumu bilmesinden dolayı da her ihtimale karşı olabilir. Ama biz en çok canından endişe ediyoruz. Başlarına başka kötü bir şey gelebilir endişesi var. “ şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIN CANINDAN ENDİŞE EDİYORUZ"

Kızlardan Gizem Eğioğlu’nun annesi Emine Eğioğlu ise kızına şöyle seslendi, "Biz çocuklarımızın canından endişe ediyoruz. Tek derdimiz onlar eve gelsinler. Yani korkup da gelmiyorlarsa öyle bir şey akıllarına gelmesin. Yani yeter ki evlerine dönsünler. Biz 3-4 gündür kan ağlıyoruz. Kesinlikle korkmasınlar. Korkudan gelmiyorlarsa öyle bir şey düşünmesinler yani. Yeter ki gelsinler."

Pazar günü evden kaçan iki genç kızın öğleden sonra saat 15.00 sıralarında Bahçelievler’de bir restoranda görüntülerine ulaşıldı. İki genç kız evden ayrılırken ki elbiseleriyle restoranda çay içmeye geliyorlar ve bir süre burada oturuyorlar. Daha sonra iki genç kız bulundukları yerden ayrılıyorlar.

Editör: TE Bilisim