YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı
2002’de kısmet oldu KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a “Annan Planı’na ‘Hayır’” kampanyası destek vermeye gitmiştik.

Plan Rumlar’ın ‘hayı’r oylarıyla hayata geçmedi. Şayet ‘Annan planı’ kabul edilseydi bugün Doğu Akdeniz’de doğal gaz arayamayacaktık.

Zira KKTC bitecek, Türkler azınlık durumuna düşecek, Rumlar insiyatif sahibi olacaktı.

Allah nasip etmedi. Rum oyu ile KKTC ayakta kaldı.

İşte Allah nasip etmedi zira daha henüz 1974 bugünkü gibi yine Barış Hareketi olarak adlandırılan Kıbrıs çıkarması ile verdiğimiz şehit kanları kurumamıştı.

İşte o günlerde Mustafa Akıncı vb. takımı değişimi temsil ediyor bugünkü hakaretleri o gün ise Denktaş’a yapıyorlardı.

Arkalarında dönemin iktidarı vardı. Hatta çok iyi hatırlıyorum Nazlı Ilıcak vb. imtiyazlı medya korosu saldırdıkça saldırıyor, Denktaş yalnız bırakılmıştı.

Hatta üst düzeyde hükümet yetkilileri Denktaş’a “git ülkende miting yap” diye azarlamış, Denktaş için o günler kara günlerdi.

O hüzün kahraman Denktaş’a yaşatılmış, Denktaş bağrına taş basmıştı.

Biz MHP İstanbul İl Başkanlığı olarak MHP Genel Merkezi Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli bey başta adeta KKTC’ya çıkarma yapmıştık.

Denktaş itilip kakılıp KKTC’nin ülkenin üzerine yük diyen bir sürü yalaka türemişti ama o gün Türk Milliyetçileri MHP, bir kez daha doğru yapmış Denktaş’ın yanında dimdik durmuştu.

Ve bugün yine haklı çıktık. İşte bugün KKTC açıklarında petrol ve doğal gaz aranıyorsa sahadan Türk gölü Akdeniz’den silinmemişsek sebebi bu milli duruştu.

Mustafa Akıncı gibilere kalsaydık perişandık ama birileri o efsane milli ruh için teyakkuza geçmişti.

Selam doğru yanında yanlış karşısında dimdik duran kahramanlara!

Özetle Kıbrıs Barış Harekatı ile Türk milletinin emaneti olan o koltukta oturan Akıncı, tarihe ve geleceğimiz için yeni Pınar Barış Harekatı’na Suriye’de mecbur kalınmasına şok ifadelerle gölge düşürücü ifadeler kullanıp Türk düşmanları ile aynı koroda Baykuş gibi aykırı sesler çıkarmıştır!

Editör: TE Bilisim