İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği üyesi yaklaşık 35 kişi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına getirilen sınırlamayı protesto etmek ve klasik otomobillere resmi kimlik kazandırmak amacıyla Ankara’ya gitti. Anıtkabir’i ziyaret edecek dernek üyeleri, Çamlıca gişelerde buluşarak Ankara’ya hareket etti.

Dernek üyeleri, klasik otomobilleriyle sabah 07.00’da Çamlıca gişelerde buluştu. İstanbul’un çeşitli ilçelerinden katılan ve değişik marka modellerden oluşan konvoy renkli görüntüler oluşturdu. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına getirilen sınırlamayı protesto etmek ve klasik otomobillerle ilgili resmi makamlarla temaslarda bulunmak isteyen klasik otomobil tutkunları burada son hazırlıklarını yaparak yola koyuldu.

Klasik otomobillerin resmiyet kazanmasını istediklerini söyleyen Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, “Bugün 35 araçlık klasik otomobil konvoyumuz var. Klasik otomobil tanımının mevzuatlarda yer alması adına, Ankara’da çeşitli temaslarımız olacak. Bu araçların şu an kanunlarımızda özel bir tanımı yok. Bu nedenle de bazı güçlükler çekiyoruz. Bu farkındalığı sağlamak adına temaslarımız olacak. Amacımız bir döneme damga vurmuş bu araçları geleceğe taşımak. Bunların hepsi tarihi bir değer." şeklinde konuştu.

Serkan Okay, "Bu tarihi seçmemizin diğer bir nedeni de 19 Mayıs prova niteliğinde olacak. Ulusal bayramımızın olabildiğince coşkulu kutlanması adına biz de konvoyla buna destek olmak istiyoruz. Geçen sene bu kutlamalara bir kısıtlama getirildi. Bunun çok doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu coşkuyu ülkede isteyen istediği gibi kutlayabilmeli. Biz de kulübümüz çatısı altında 35 araçlık konvoyla ulusal bayramlarımızın unutulmaması unutturulmaması adına destek olmak istiyoruz.” dedi.

Klasik otomobiliyle konvoya katılan sanatçı Rasim Öztekin ise, “Biz klasik otomobil severiz. Bu dernekte olmamızın nedeni de klasik otomobilleri mümkün olduğunca yaşatmak. Ölmek üzere olanları topluma tekrar kazandırmak. Bu tip faaliyetlerle hep birlikte oluyoruz. Toplu olarak arabalarımızla seyahate gidiyoruz.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim