Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma! Siyasal ve düşünsel bir hesaplaşma!
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Öğretim İlke ve Yöntemleri ders etkinliği kapsamında 'Değerler Eğitimi Günleri' düzenledi.

    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonu'nda yapılan etkinlikte Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2. sınıf öğrencileri sözel ve poster sunumlarını katılımcılarla paylaştı.

    Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selahattin Akpınar, emeği geçen herkese teşekkür ederek, öğrencilerin eğitimden en iyi şekilde faydalanacaklarına inandığını söyledi.

    Oturum başkanı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Tekin ise yaptığı konuşmada; değerlerin ve kazanımların aktarılmasının önemine değindi ve Mevlana’nın “Tohumun ekmeğe dönüşmesine şükreden insan daha değerlidir.” sözüne atıfta bulunarak bu anlayış etrafında eğitimlerini düzenlediklerinin altını çizdi.

    Eğitim kapsamında şu sunumlar gerçekleştirildi: Değerler Eğitiminde Sorumluluk, Değer Kavramı, Öğretmenlerin Öğrencilerine Kazandırmak İstedikleri Değerler, Değer Öğretim Yaklaşımları, Etik Davranış Ve Ahlaki Değerler, Değerler Öğretiminde Temel Süreçler, Kültürel Değerlerin Oluşmasında Çevresel Faktörler, Değerler Eğitiminde Beden Eğitimi ve Sporun Yeri ve Önemi, Eğitim Programları ve Değerler Eğitimi, Değerler Eğitiminde Adalet Anlayışı, Paylaşma ve Yardımlaşma, Değerler Eğitiminde Sevgi ve Saygı, Değerler Eğitiminde Hoşgörü.

    Spor Kültürü ve Ahlâki Değerler, Benlik Saygısı, Demokratik Değerler, Şiddet Olgusu, Üniversite ve Değerler, Olumlu Sosyal Davranışlar, Topluma Hizmet Uygulaması ve Erdemlilik konu başlıklarından oluşan poster sunumlarla zenginleşen eğitime KMÜ öğrenci ve akademik personeli yoğun ilgi gösterdi.

Editör: TE Bilisim