En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Kobani'ye geçmek isteyen kalabalık bir grupla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Jandarma, sınır hattında adeta etten duvar ördü. Sınırın diğer tarafında ise sınır hattına çok yakın bir noktaya YPG bayrağı dikildi.

Kobani kutlamaları devam ederken binlerce vatandaş Türkiye-Suriye sınırına yığıldı. Sınır hattına gelenlerden bazıları sınırı geçerek Kobani’ye geçmek istedi, ancak jandarma müdahale ederek grubu sınırdan uzaklaştırdı. Olası geçişleri önlemek için sınır hattında adeta etten duvar örüldü. Çok sayıda zırhlı araç ve TOMA’larla sınır geçişlerini engellemeye çalışan jandarmaya çevik kuvvet polisi de destek verdi. Müdahale edilen grup ise Mahser köyüne geri döndü. Yolları taşlarla kapatan grup ile güvenlik birimleri arasında gerginlik devam ediyor.

Bu arada sınırın diğer tarafında sınır hattına çok yakın bir bölgede YPG bayrağının dikildiği ve korunduğu görüldü. Koalisyon güçlerine bağlı uçaklar ise Kobani’nin güneydoğusunu bombalamaya devam ediyor. Kobani bitişiğindeki köye uçakların art arda iki bomba bıraktığı görüldü.

Editör: TE Bilisim