Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala pazarlar yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Büyükşehirlerde kurulan hayvan pazarlarında müşterilerini beklemeye koyulan üreticiler, şimdilik vatandaşların sadece fiyat sormakla yetindiğini söylüyor. Büyükbaş hayvanların 6-15 bin lira arasında olmasının küçükbaşlara ilgiyi artıracağa benziyor. Küçükbaş hayvanların en önemli tercih sebebi kesim kolaylığı. 500 lira ile bin 300 arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan küçükbaş hayvanlar alıcılarını bekliyor.

Kars’tan kurbanlık koç getiren Yaşar İnce, bu yıl ümitli olduklarını belirterek, “Kurbanlık koç fiyatları 600’den başlıyor, bin 300’e kadar gidiyor. Henüz satamadık. Taban fiyat biraz yüksek, taban fiyatına desende kimse yaklaşmıyor. Daha 20 gün var, bizde rahatız biraz. İnşallah satarız. Emeğimizin karşılığını alırız. Küçükbaşın hayranı olanda var büyük başın hayranı olanda var. Ayrıca küçükbaşta rahat ediyorsun. Büyükbaşta kesim falan sorun oluyor. O yüzden vatandaş daha çok küçükbaşa geliyor.” dedi.

Rahim Bakırhan da, getirdikleri koçları henüz satamadıklarını söylerken, “Şu anda sadece vatandaş fiyat soruyor. Koçların şuanda fiyatları bizde 650 ve 850 lira arasında. Bu sene ümidimiz düzgün bir fiyata herkes satıp işine gitsin.” şeklinde konuştu.

Vatandaşların küçükbaşlara daha çok ilgi gösterdiğini anlatan Bakırhan, “Şimdilik vatandaşlar küçükbaşa fiyat olarak biraz daha çok ilgi gösteriyor. Çünkü büyükbaşın taban olarak fiyatı biraz yüksek gibi görünüyor. Zaten yerinde de yüksek.” diye konuştu.

Bülent Top ise, koçların bu sene tabanının biraz pahalı olmasına rağmen bu bayramdan ümitli olduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim