İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Kocaeli Üniversitesi yüzde 1 olan uluslararası öğrenci sayısını yüzde 10’un üzerine çıkartmayı hedefliyor. Türkiye'ye gelen uluslararası öğrenci sayısının 25 bin, Türkiye'den yurt dışına giden öğrenci sayısının ise 50 bin olduğunu hatırlatan üniversite yetkilileri, Kocaeli Üniversitesi'nde yabancı öğrenci sayısının ise 668 olduğunu belirtiyor.

        Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan yabancı öğrencilerin adaptasyon, sorun ve çözümlerinin tartışıldığı toplantı, Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, Rektör Prof. Dr. Sezer Ş. Komsuoğlu, rektör yardımcıları, dekanlar, akademisyenler ve üniversitede okuyan 600’ün üzerinde uluslararası öğrenci katıldı.

        Rektör Prof. Dr Sezer Ş. Kamsuoğlu, ülkelerin ileri sanayiye olduğu kadar, eğitimde uluslararasılaşma konusuna da önem verdiğini belirtti. Prof. Dr. Komsuoğlu, dünya çapında 2,5 milyon öğrencinin kendi ülkesinin dışında eğitim gördüğünü aktararak, Türkiye'ye gelen uluslararası öğrenci sayısının 25 bin, Türkiye'den yurt dışına giden öğrenci sayısının ise 50 bin olduğuna dikkat çekti.

        Kocaeli'nin, Marmara Bölgesi’nin en aktif, en dinamik kenti olduğunu dile getiren Prof. Dr. Komsuoğlu, "Tabi bu üniversiteyi de etkiliyor. Bu sebeple de bu üniversiteden mezun olmak sizlere fevkalade artılar getirecek. Üniversitemizin en önemli misyonu çok iyi eğitim veren bir kurum olmak. Bunun paralelinde araştırmaya da önem veriyoruz.” diye konuştu.

        Kocaeli Üniversitesi'nde okuyan uluslararası öğrencilerden sorumlu rektör yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp ise en önemli hedeflerinin uluslararası öğrenci sayısını yüzde 10’un üzerine çıkartabilmek olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Gökalp, "Şu an 668 öğrencimiz mevcut, bu da toplam sayının yüzde 1’i kadar. Sizlerin ve bizlerin gayretleriyle bu sayıyı artırmayı istiyoruz." ifadelerini kullandı.

        Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Serdal Pamuk ise 'Kişisel Eğilimler Işığında Türkiye’de Uluslararası Öğrenciler' başlıklı rapordan bulguları açıkladı. Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Fatma Çanka Kılıç da koordinatörlüğün tam zamanlı olarak gelen uluslararası öğrencilerin sorunlarını gidermek, üniversitenin uluslararası düzeyde tanınırlığını artırmak amacıyla kurulduğunu söyledi. Yabancı öğrenciler ise yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Editör: TE Bilisim