Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur! Yeni siyasi aktörlere veya muhataplarına duyurulur!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, Bağırganlı, Seyrek, Sarısu, Kumcağız, Cebeci ile Karamürsel Altınkemer ve Darıca Bayramoğlu sahilinde görev yapan can kurtarma timleri, hafta sonu birçok vatandaşı boğulmaktan kurtardı. Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSKEM) ekipleri Cebeci bölgesinde 25, Kumcağız bölgesinde 26, Sarısu’da 2, Bağırganlı’da 3 ve Bayramoğlu’nda 8 olmak üzere boğulma tehlikesi geçiren 64 kişiyi hayata bağladı. Sahillerde görev yapan kurtarma timi, önceki hafta ise 32 kişiyi kurtarmıştı.

2005 yılından bu yana hizmet veren kurtarma timi, bu yıl 12 Haziran’da göreve başladı. 15 Eylül'de sona erecek sezon için 200 kişi görev yapıyor. Kurtarma timinde Kocaeli İtfaiyesi personeli yanı sıra Büyükşehir Ambülâns Birimi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, AKUT, Mahalli Afet Gönüllüleri, Deniz Yıldızları ve Gönüllü İtfaiyeciler yer alıyor. 6 adet Zoodyak boot ve 6 adet Jet Ski ile sahil şeridini baştan sona kontrol eden kurtarma timi, olası boğulma vakalarına anında kontrol ediyor. Karadan dürbünlerle de kontrol edilen sahillerde boğulmaktan kurtarılan vatandaşlara Büyükşehir Ambulans birimi müdahale ediyor. Tüm sahillere uyarıcı tabela ve can simidi asan kurtarma timi aynı zamanda halkı bilinçlendirmek amacıyla broşür de dağıtıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KOSKEM, Kocaeli sahillerinde cankuranlık hizmetini sürdürürken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ambulans Birimi de sıcaktan etkilenen, sahillerde rahatsızlaşan çok sayıda vatandaşa anında müdahale ediyor.

Editör: TE Bilisim