İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar doğrultusunda D100’deki hız limiti yükseltildi. İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan Karayolu Trafik Yönetmenliği’nin 100. Maddesi gereği 50 kilometre/saat olan D-100 hız sınırı UKOME tarafından alınan karar doğrultusunda 70 kilometre/saate hıza çıkartıldı.

    50’YDİ 70 KİLOMETRE/SAAT OLDU

    UKOME vatandaşlar tarafından gelen talepler doğrultusunda D-100’deki hız sınırı 50’den 70 kilometre/saat hıza yükseltildi. Sakarya il sınırından İstanbul il sınırına kadar olan D-100 güzergahında hız sınırı daha önce İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği sınıra 20 kilometre/saat eklenerek UKOME kararı doğrultusunda 70 kilometre/saat oldu.

    UKOME YETKİ KULLANDI

    İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan Karayolu Trafik Yönetmeliği’nin 100. Maddesi’nde ‘Yerleşim yeri içinden geçen yollarda hız sınırı 50 kilometre/saat olarak belirlenmiştir. Yönetmelikte il ve ilçe trafik komisyonlarını veya UKOME belediye sınırları içindeki karayollarında otomobiller için hız sınırını 20 kilometre/saat kadar artırmaya yetkilidir” denilmekte. Aynı yönetmeliğe göre Kocaeli il sınırlarından geçen D-100 de şehiriçi yol olarak kabul ediliyor ve 50 kilometre/saat hız sınırı bulunuyor. UKOME, Karayolu Trafik Yönetmeliği’nin 100. Maddesi’ne dayanarak D-100’deki hız sınırını 20 km/s artırarak 70 kilometre/saat olarak belirledi.

    Öte yandan D-100 üzerindeki trafik uygulamaları İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği 50 kilometre/saat üzerinden değil UKOME tarafından yükseltilen 70 kilometre/saat hız sınırından yapılıyor. D-100’deki trafik uygulamalarını emniyet müdürlüğü gerçekleştiriyor.

    BAZI BULVAR VE CADDELERDE HIZ SINIRLARI

Yalova il sınırından Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı’na kadar hız limiti 70 kilometre/saat

Darıca Atatürk ve Tuzla Caddesi'nde hız limiti 60 kilometre/saat

İzmit Kuzey yanyol-Rafet Karacan Bulvarı-Demokrasi Bulvarı-Gazi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı-1. geçitten itibaren Hürriyet ve Cumhuriyet Bayındırlık TOKİ konutları 17 Ağustos Bulvarı-Kurtuluş Bulvarı üzerinde hız limiti 50 kilometre/saat

İzmit Şahabettin Bilgisu Caddesi-Alemdar Caddesi-Cengiz Topel Caddesi-Leyla Atakan Caddesi ve İnönü Caddelerinde hız limiti 30 kilometre/saat

Yayaların karşıdan karşıya geçtikleri trafik ışıklarının bulunduğu bölümlerde hız limiti 30 kilometre/saat

Editör: TE Bilisim