Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
Adana'da sağlık sorunları olan kimsesiz yaşlı adama komşuları bakıyor. Sosyal güvencesi olmayan ve 5 farklı hastalıkla mücadele eden 75 yaşındaki Mustafa Sıdkı Öztürk, "Çok hastayım yardıma ihtiyacım var, devlet bana kucak açsın." derken komşuları sağlık sorunlarından dolayı çağırdıkları ambulansların gelmediğinden şikayetçi oldu.

Merkez Seyhan ilçesi Denizli mahallesi 27 Mayıs caddesinde komşularının desteğiyle tek odalı bir evde barınan Öztürk'ün kalp kapağında sorun, bel fıtığı, nefes darlığı, romatizmal hastalıkları var. Beyin kanaması da geçiren yaşlı adam, bugüne kadar bekar bir hayat sürmüş.

Komşusu Mehmet Kanlı'nın iki katlı evinin alt katında barınan Öztürk için seferber olan komşularından bazıları elbiselerini yıkıyor, bazısı ise yemek verip yaşlı adamın gönlünü alıyor. Mahalle sakini Mehmet Kanlı, yaşlı adamın kimsesi olmadığını belirterek, belediyeyi aradıklarını ancak onların birşey yapamayız sözüyle karşılaştıklarını dile getirdi. Kanlı, "Sağlık sorunları var, ambulans geldi, götürdü geri getirdi. Sabah hayvan bırakır gibi bırakmış çekmiş gitmişler. Bizim yapacağımız bir iş yok diyorlar. Kim ilgilenecek, bu adamın kimi kimsesi yok. Biz Allah rızası için komşu olarak yardım ediyoruz." diye konuştu.

Yaşlı adamın ayağının tutmadığını, bel fıtığı olduğunu, kalp kapağında sorun bulunduğunu dile getiren Kanlı, beyin kanaması da geçirdiğini anlatarak "Sağlık sorunlarından dolayı ambulansı çağırıyoruz, geliyor götürüyor, sonra akşam geri getiriyor. Akşam gönderdik. Sabah getirmiş hiç kimseye haber etmeden kapının önüne koymuş, bırakmış gitmişler." dedi.

ÇOK HASTAYIM DEVLET BANA SAHİP ÇIKSIN
İnşaatlarda çalışarak hayata tutunduğunu anlatan Mustafa Öztürk ise yalnız yaşadığını, sağlık sorunları olduğunu dile getirdi. Öztürk, "Çok, hastayım. nefes darlığı var, belfıtığı var. Bugün ambulans ç ağırdık ama gelmedi. Heyete girecektim öyle kaldı, gelip almadılar. Heyet kağıtlarım vardı onlarla beraber kağıtlar da gitti. Yardıma ihtiyacım var. Devletin bana kucak açması lazım." dedi.

Editör: TE Bilisim