İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Konya'da ağaçlara zarar veren böcek yumurtalarını imha için ağaçlara kışlık yağ dökülüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelindeki yeşil dokunun korunabilmesi için uygun hava şartlarında yapraklı ağaçlara kışlık yağ uygulaması yapıyor. Belediye Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın açıklamasında, böceklerin kışı genelde yumurta formunda; ağaçların bilezik ve tomurcuk gözlerinin alt kısımları ile gövde kabuklarının içinde geçirdikleri belirtiliyor. Belediye yetkilileri, böcek yumurtalarının hava almadan deformasyonunu sağlayan kışlık yağ uygulaması ile ağaçların bahara zararlı canlılardan arınarak gireceğini dile getiriyor.

Açıklamada şu bilgilere yer veriliyor: "Kışlık yağ uygulaması, hava sıcaklıklarının 10 derecenin altında olduğu dönemlerde yaprakların dökülmesinden yeni tomurcukların açılma dönemine kadarki zaman diliminde ağaçlara uygulanıyor. Bu amaçla ocak, şubat ve mart ayı içinde uygun hava şartları sağlandığında her gün 08.00 - 17.00 saatleri arasında ağaçlar ilaçlanıyor."

        Yetkililer, tüm yapraklı ağaçların ilaçlanabilmesi için 4 adet pülverizatörle çalışma yapıldığını, kışlık yağların bitkiler ve insanlar için herhangi bir toksik etkisinin olmadığını ifade ediyor.

Editör: TE Bilisim