Konya’da evde patlama! Akşam saatlerinde Karapınar’a bağlı müstakil bir evde meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. Yangında 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Patlamanın, define ararken meydana geldiği iddia edildi.

KONYA’DA EVDE PATLAMA

Karapınar ilçesine bağlı Hotamış Beldesi’ndeki tek katlı kullanılmayan müstakil bir evde saat 21.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alevlerin yükseldiğini gören çevre sakinleri jandarma ve itfaiyeye haber verdi. Güvenlik güçleri bina çevresine kimseyi yaklaştırmazken, itfaiye görevlilerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. Olayda evde bulunan 1'i kadın 4 kişi hayatını kaybederken, 1'i kadın 2 kişi de yaralandı. Evin zemininde ise patlamadan dolayı yarım metre derinliğinde bir çukur oluştuğu görüldü.

Patlamadan yaralı olarak kurtulan 2 kişi hastaneye götürülmeden önce jandarmaya verdiği bilgide ölenlerin ev sahibi Emin Yemiş, kızı Dönay Yemiş, İskender Gümüşsoy ve Cengiz Akan olduğunu söyledikleri öğrenildi.

Olay yerine gelen savcı inceleme başlattı. Komşularından bazıları ailenin zaman zaman gelip kaldığı evde define aradığı iddiasında bulundu.

Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!

PATLAMANIN, DEFİNE ARARKEN MEYDANA GELDİĞİ İLERİ SÜRÜLDÜ

Emin Yemiş'e ait evde meydana gelen patlamanın, define ararken meydana geldiği iddia edildi.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan incelemede 2 odalı müstakil evin bir odasında yaklaşık 6 metre derinliğinde bir çukur dikkat çekti. Define aramak için kazılan çukurda sert bir zemine geldikleri için, yumuşatmak amacıyla dinamit kullanmak isterken, üzerine sigara izmaritinin düşmesi sonucu patlama meydana geldiği öne sürüldü.

Konya'daki hastanelere kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi. Patlamada ölen Emin Yemiş'in eşinin de aralarında bulunduğu 3 şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: TE Bilisim