İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2004 yılından bu yana Konya’da 11 milyon fidan diktiklerini söyledi. Akyürek, geçen yıl ise 768 bin fidanı toprakla buluşturduklarını ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını 48 metrekareye çıkarttıklarını ifade etti.
Tahir Akyürek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şehir genelinde yeşil dokuyu korumak ve geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını ve kişi başına düşen yeşil alan miktarını yükseltmek için önemli çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Başkan Akyürek, 2004 yılında 12 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarının, yapılan çalışmaların ardından 48 metrekareye yükseldiğini dile getirdi.

        Büyükşehir Belediyesi’nin şehir merkezinde 100 bin metrekareden büyük, birçok park yaptırdığını aktaran Akyürek, ağaçlandırma çalışmalarını her yıl artırarak sürdürdüklerini dile getirdi.

        Başkan Akyürek, 2012 yılında Park Bahçeler Müdürlüğü ve KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün toplam 768 bin fidan dikimi gerçekleştirdiğini kaydetti. 2004 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi tarafından dikilen toplam ağaç sayısının 11 milyon 90 bin olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, Konya’nın her yıl artan yeşil dokusu, şehir genelinde her mevsim açan rengârenk çiçekleriyle örnek bir şehir olduğunu ifade etti.

        Mevcut yeşil dokuyu korumak ve geliştirmek için fiziki çalışmaların yapıldığı alanlardaki ağaçlara büyük özen gösterildiğini kaydeden Akyürek, yeni yapılan yollar ile refüj ve köprülü kavşak çalışmalarında mevcut ağaçların, sökme-dikme makinesi ile yeni oluşturulan alanlara naklinin yapıldığını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim