Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor? Yolsuzluklar nasıl sümen altı ediliyor?
 27 Şubat günü yurtdışındaki kutsal ziyaretten uçakla dönen 33 yaşındaki genç iş adamı, Konya'da yakınları tarafından karşılanır. İlk karşılayanlar arasında 59 yaşındaki babası ve 56 yaşındaki amcası vardır.

Hemen araçlara binilip önce Büsan'daki işyerine giden genç adam, burada çalışanlarınca büyük bir sevinçle onlarca kişilik bir kalabalıkla karşılanır, gülsuyu ve hurma ikramını takiben, umreci dinlenmek için evine gider.

Babası ve amcası da oğullarının evine yollanması sonrası yakın bir ilçedeki evlerine giderler.

Ertesi gün arabasıyla iki çocuğu ve hanımını da yanına alarak 55 km mesafedeki babaevine yola koyulurlar...

Annesini birkaç yıl önce kaybeden bu genç adam ailesi ile birlikte daha önce hacca gitmiş olsa da umre yapmayı da sosyal bir gereklilik ve bir zorunluluk olarak addetmiştir. İlçeye geldiklerinde büyük bir kalabalıkla karşılanırlar.

Elini sıktığı ve kucaklaştığı insan sayısı iki yüzün üzerindedir. İnanç ve sosyal görgüsü gereği karısı dışında hiçbir kadın ve kız çocuğu ile ne tokalaşmış ne de sarılmıştır. Sadece en büyük ablası zorla sarılmıştır.

Bir kaç gün sonra öksürmeye başlar. Hava değişikliğine bağlı bir soğuk algınlığı der çevresindekiler. Babası ve amcası da aynı şekilde kuru ve uzun hiç bitmeyecek şekilde öksürük nöbetleri yaşamaya başlarlar, ateş de çok fazladır...

Karısının zoruyla 2 Mart günü evlerinin yakınındaki Başkent Hastanesi’ne gider...

Genç adamın babası, amcası, iki dayısı, işyerinden üç çalışanı geçtiğimiz beş gün içinde öldü. Virüs bulaştırdığı kişi sayısının 340 civarında kişi olduğu düşünülüyor.

Bu kişinin bulaştırdığı virüs dolayısıyla çeşitli hastanelerde 68 kişi yoğun bakımda...

İŞTE BİZ BU YÜZDEN KONTROLSÜZ UMRECİLER YAYDI DİYORUZ BU VİRÜSÜ...

UÇAKTA KENDİLERİNE HAVALİMANINDA YAPILACAK KONTROLLERDE ATEŞLERİ GÖZÜKMESİN DİYE PARASETAMOL İÇEREN İLAÇLARIN VERİLMESİ DE CABASI...

(Hakan Kenan Taşoluk' tan alıntı)

Editör: TE Bilisim