‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, Şahinbey Belediyesi tarafından kendi müfredatlarına uygun lise eğitimi ve Türkçe okuma yazma eğitimi verilen Suriyelileri ziyaret etti.

    Şahinbey Belediyesi Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nde eğitim gören 570 Suriyeliyi ziyaret eden ve incelemelerde bulunan Vali Dalmaz ve Müsteşar Yardımcısı Tufan, sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle sohbet etti.

    Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger ve İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin’inde bulunduğu ziyarette konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Merdan Tufan, “Nizip ve Karkamış’ta bulunan çadır ve konteyner kentlerde kalan öğrenciler buralarda eğitimlerini alıyorlar. Ancak Suriye’den gelerek şehirlerde kendi imkânları ile oturan Suriyelilere eğitimleri ile ilgili bir şey yapılamıyordu. Bu noktada Şahinbey Belediyemiz önemli bir çalışma yaparak, Suriyeli öğrencilerimize ve vatandaşlara gerekli eğitimleri veriyor. Bu çocuklarımızın hiçbir günahı yok. Ne olursa olsun kimsenin okuma hakkı elinden alınmalıdır. Devletimizin Valiliğimizin ve Belediyemizin yapmış olduğu bu üstün performans beni çok duygulandırdı.” dedi.

    Vali Veysel Dalmaz ise “Suriyeliler bizlerin misafiridir. Bizlerde Türk milleti olarak elimizden gelen misafirperverliği göstermeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki bu vatandaşlarımız kendi ülkelerinde baskı ve şiddet olmasa burada olmazlardı. Suriye’den gelen misafirlerimizin şehirde oturanları için başta eğitim, barınma, sağlık ve güvenlik gibi temin edilmesi gereken hususlar var. Eğitim konusunu bizler çok önemsiyoruz. İlkokuldan başlayarak lise sona kadar olan eğitimi vermeyi kendimize vazife biliyoruz. Bu noktada yerel yönetimlerimiz gerçekten büyük destek oluyorlar. Özellikle lise kısımlarına bu eğitim olanağı sağlayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Bugün Şanlıurfa’daki sivil toplum örgütleri, bakanlık ve belediye yetkilileri buradaydı. Bu örnekleri kendileri görerek, kendi bölgelerinde yürütmeye çalışacaklardır.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim