Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Topkapı’da sevmek istediği Pitbull köpeğe taş ve tekme atıp tartıştığı sahibini bıçakla öldürdüğü öne sürülen Yavuz K. (28), sevk edildiği mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi. Öldürülen Mehmet Nesim Girasun’un (25), misafirliğe gelen arkadaşını uğurlamak için dışarıya çıktığı, köpeğini de gezdirmek için yanına aldığı öğrenildi.

Topkapı'da 17 Ocak’ta gece yarısı yaşanan olay iddialara göre şöyle gelişti: Mehmet Nesim Girasun, misafirliğe gelen arkadaşını uğurlamak için evinden çıkarken yanına pitbull cinsi köpeğini de aldı. Girasun, saatin geç olması sebebiyle köpeğine tasma takmadı. Bu sırada bir bardan çıkan Yavuz K., önce köpeği sevmeye çalıştı, sonrasında da tekme ve taş atmaya başladı. Duruma müdahale eden Girasun ile Yavuz K. arasındaki sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Olay yerinden ayrılan taraflar Girasun’un arkadaşını uğurlamak için geldiği Fetihkapı Tramvay Durağı’nda tekrar karşılaşınca yeniden kavga etmeye başladı. Yavuz K., bıçakla Girasun’u 2 yerinden yaralayıp olay yerinden kaçtı. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Acil Servisi’ne kaldırılan Girasun, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayet şüphelisi Yavuz K.’yı Gaziosmanpaşa’daki evinde gözaltına aldı. Olay yerindeki arkadaşıyla Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Yavuz K., buradaki ifadesinde suçunu itiraf etti.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Yavuz K., mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Editör: TE Bilisim