İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı İsrail-İran geriliminde Cihat Yaycı'dan çarpıcı yorum: Bu bir cambaza bak savaşıdır' diyerek Türkiye'yi uyardı
Eskişehir’de, hayvancılıkla uğraşan Hilmi E., bir süre önce komşusu Mehmet Bekdemir’in evinin önündeki köpeği tüfekle vurarak öldürdü. Bekdemir, komşusu E.’yi öldürdüğü köpeği gömerken gördü, ancak E. hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Bunun üzerine Bekdemir, diğer köpeklerinin vurulmaması için evinin çevresine iki adet güvenlik kamerası yerleştirdi. Ancak E., kameradan habersiz aylar sonra yine komşusu Bekdemir’in diğer köpeğine evin önünde tüfekle ateş etti. Köpek ağır yaralanırken, E.'nin yaptıkları bu kez saniye saniye kameralara yansıdı. Bekdemir, kamera kayıtlarında komşusu E.’nin köpeğini vurduğunu tespit etti ve konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda.

Avukat Bayram Şahintürk, olayı anlatan bir sayfalık dilekçeyle müvekkili Mehmet Bekdemir’in köpeğini ikinci tüfekle vuran komşusu Hilmi E. hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Dilekçesinde, müvekkili Bekdemir’in emekli olduktan sonra Atalantekke köyüne yerleştiğini ve kimseyle bir sıkıntısının olmadığını anlatan avukat Bayram Şahintürk, üst üste yaşanan bu üzücü olayın müvekkilini derinden etkilediğini belirtti. Şüpheli Hilmi E.’nin daha önce de müvekkilinin bir köpeğini öldürdüğünü kaydeden Avukat Şahintürk, “Müvekkilimin köpeği daha önce de öldürülmüştür. Şüpheli E. öldürülen köpeği gömerken müvekkilim tarafından görülmüştür. Üstelik müvekkilimin daha önce birkaç köpeği daha vurularak öldürülmüş. Bu sebeple müvekkilim evinin önü ve ahırının çevresine güvenlik kamerası taktırmış.” ifadesini kullandı.

Görüntülerde şüphelinin olayı yaptığının her şeyiyle net olarak görüldüğünü anlatan avukat Şahintürk, “Sunduğumuz kamera görüntülerinde de görüleceği üzere şüpheli, müvekkilimin köpeğine doğru kayıtların 4. dakikasında otomatik av tüfeği ile başkalarının da yaralanmasına sebebiyet verebilecek şekilde ateş etmiştir. Müvekkilimin köpeği açılan ateş sonucu yaralanmıştır.” sözlerini kullandı.

Müvekkilinin olayın yaşandığı sırada, köpeğinin vurulduğunu görmediği için şüpheli Hilmi E.’ye, ‘yine ne oldu, niye silah atıyorsun’ diye sorduğunu, bunun üzerine şüpheli E.’nin ‘köpeklerine sahip çık yoksa seni de vuracağım.’ dediği iddiasını başvurusunda anlatan avukat Şahintürk, şu ifadeleri kullandı: “Şüpheli bu şekilde müvekkilimi de tehdit etmiştir. Belirttiğimiz bu sebeplerden dolayı şüpheli hakkında gerekli kovuşturmanın yapılarak TCK’nın ilgili maddelerince cezalandırılması için dava açılmasını talep ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim