Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Adana'nın Kozan ilçesinde, geçen yıl 24 Nisan'da, Gökdere Köprü Barajı derivasyon tünel kapağının patlaması sonucu 5 işçinin ölümü, 5 işçinin de kaybolmasıyla sonuçlanan baraj faciasının ardından açılan davanın üçüncü duruşması görüldü.

        Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın üçüncü duruşmasına, tutuksuz yargılanan 17 sanıktan önceki duruşmalarda savunmaları tamamlanamayan sanıklar ile kaybolan işçilerin yakınları ve avukatlar katıldı. Cumhuriyet savcısının, sanıklar hakkında 2 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırmasını öngören 'taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçlamasıyla hazırladığı iddianame kapsamında, önceki duruşmalarda savunmaları alınamayan Öncü Polat, Ahmet Fırat Üstündağ, İbrahim Ataş, Ali Maraş, Hüseyin Korkmaz ve Hasan Yıldırım savunmalarını yaptı.

        Sanıklara proje yürütülürken üstlendikleri görev ve sorumlulukları ile kazaya neden olan sebep ve ihmallerin neler olabileceği soruldu. Sanıklar, savunmalarını yaptıktan sonra haklarındaki iddiaları kabul etmediklerini ifade ederek, beraatlarını talep etti. 17 sanığın savunmalarının tamamlanmasından sonra ölen ve kaybolan işçilerin yakınları Sema Altun, Neslihan Yılmaz, Meryem Değirmenci ve Songül Polat da dinlendi. Duruşma, şikâyetçiler ve tanıkların dinlenmesi gerekçesiyle 7 Mart tarihine ertelendi.

        Dava kapsamında, Öncü Polat, Erdal Nakas, Bora Alpago, Hasan Yıldırım, Bülent Küçük, Ferda Alkan, Ali Maraş, Kadir Doğan, Fatih Ardıç, İbrahim Ataş, Hüseyin Korkmaz, Servet Eğilmez, Ekrem Ekin Ulaş, Cengiz Ulucan, Ahmet Fırat Üstündağ, Emine Nur Aşık ve Ali Seçer hakkında da taksirle birden kişinin ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle dava açılmıştı.

Editör: TE Bilisim