Yeniçağ Gazetesi yazarları ve milliyetçi camianın önde gelen isimlerine yapılan kumpasın ardından, MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener'in de partiden ihraç edildiği duyrulmuştu.

Milliyetçi camiaya yapılan itibarsızlaştırma operasyonuna sessiz kalan MHP Genel Merkezi, Genel Başkan Adayı Meral Akşener’in gazetemizin Ankara Bürosu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulunduğu dakikalarda ihraç kararı alındığını açıkladı.

Bu karar sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, Akşener'in partiden ihraç edilmesine bir tepki de MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın'dan geldi.

Aydın, sosyal medya hesabından yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan siyasi partiler, parti içi demokrasiyi yaşattıkları oranda kalıcı ve başarılı olurlar.

Parti içi demokrasi tahammül demektir, hoşgörü demektir, uzlaşma demektir.

Türk milleti, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında iktidarıyla muhalefetiyle ayrılıkları-gayrılıkları bir tarafa bırakmışken partimiz MHP disipline sevk işlemleriyle ve ihraçlarla anılmamalıdır.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu hassas dönemde birlik ve beraberlik, partimiz içinde de sağlanmalıdır.

Disipline sevk ve ihraç işlemleri, birlik ve beraberliğe değil ayrışmaya, kutuplaşmaya, küskünlüğe ve dargınlığa hizmet eder.

Daha önce partimiz MHP’nin birçok kademesinde görev almış Sayın Meral Akşener’in ihraç edilmiş olması, üzücü olduğu kadar kırgınlıkları ve dargınlıkları arttıracak bir mahiyet arz etmektedir.

Oysa MHP’ye ve Ülkücü Hareket mensuplarına, Türk milletinin en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde tek bir ferdi bile kaybetme lüksümüz yoktur.

Partilerine ve davalarına değil, MHP’nin yönetim tarzına muhalefet edenlerin ve farklı bir tercih ortaya koyanların önü, görevden almalarla ve ihraçlarla kesilmemelidir.

MHP ve Ülkücü Hareket görevden almalarla, kapatmalarla, disiplin süreciyle ve ihraçlarla yeni bir kırılma noktasına sürüklenmemelidir.

Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım! Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım!

İhraç edilen ve ihracı istenen arkadaşlarımız sabır ve metanet içinde adalet yolunu takip etmeli, mücadelelerini parti içinde kalarak sonuna kadar sürdürmelidirler.

Daha güçlü ve başarılı bir MHP ve Ülkücü Hareket için demokratik itiraz ve muhalefet kanalları sürekli açık tutulmalıdır.

Her şeye rağmen MHP diyenler kucaklanmalı, seçimin her an kapımızı çalabileceği bu kritik dönemde yeniden gönül seferberliği başlatılmalıdır.

İtirazlarımızı, tespitlerimizi, taleplerimizi ve tekliflerimizi MHP ve Ülkücü Hareket’in geleneklerine ve ilkelerine uygun bir şekilde, yılmadan ve yorulmadan haykırmaya devam edeceğiz.

Demokratik ilkelerden sapmadan ve ülküdaşlık hukukundan ayrılmadan ilk ve son durağımız MHP’de haklı ve meşru mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Koray AYDIN

Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı

19, 21, 24 ve 25. Dönem MHP Milletvekili

Kaynak: Koray Aydın'dan çok sert ihraç açıklaması


Editör: TE Bilisim