Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Hakkı Erten ve Körfez Yayınları Genel Müdürü Halit Dağcı, düzenledikleri basın toplantısında Körfez grubunun çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Ocak ayının ilk haftasından itibaren 5 bin öğrenciye tablet bilgisayar hediye edeceklerini belirten Erten ve Dağcı, dershanelerin kapatılması yönündeki soruları da cevaplandırdı. Özel okullarda okuyan çok sayıda öğrencileri bulunduğunu, bunların bile ek ders alma ihtiyacı duyduğunu ifade ederek, şunları kaydettiler: "Dershanelerin kapatılması yönündeki fikre saygı duyuyoruz ancak dershaneler, iddia edildiğinin aksine eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor. Başarısızlığı ortadan kaldırdığı gibi öğrencilerin gelecek adına önünü açıyor. Dershaneler aracılığıyla eğitimde kriter sistemi oluşuyor. Mesela 8 bin kontenjanlı tıp fakültelerine 213 bin kişi müracaat ediyor. Mevcut 100 puan sistemiyle bu öğrencileri ayırmanız mümkün değil. Bu sebeple dershanelerin devam etmesi gerekiyor."

'DERSHANELERİN YASAKLAMA YOLUYLA KAPATILACAĞINA İNANMIYORUZ'

Körfez Dershaneleri'nin 1987 yılından itibaren faaliyet gösterdiğini, İzmir şehir merkezinde 20, Ege Bölgesi genelinde ise 144 şubede hizmet verdiğini aktaran Genel Müdür Erten, 25 yıl içinde çok ciddi başarılara imza attıklarını söyledi. Körfez Dershaneleri'nin eğitim adına çok önemli bir görev üstlendiğini belirten Hakkı Erten, “Sayın Başbakanımız'ın dershanelerin kapatılmasıyla ilgili söylemlerini, dershanelere olan ihtiyacın azaltılacağı şeklinde algılıyoruz. Kurumun kesinlikle bir yasaklama sonucunda kaldırılabileceğine şu anda çok ihtimal vermiyoruz, çünkü 16 milyon öğrencinin bulunduğu bir ülkede, mutlak manada bir eleme olmalıdır. Şu anda çözüm yolları pek gözükmemekle birlikte dershaneler, bütün ülkelerin bir realitesi. Biz dershaneler olarak eğitime önemli bir katkı sağladığımızı düşünüyoruz. Körfez olarak bir üniversite gibi hizmet veriyoruz, birçok üniversitede bizim imkanlarımızın olmadığını görüyoruz.” dedi.

'20 ŞUBEMİZDEN SADECE İKİSİ OKUL OLABİLİR'

Dershaneleri okullaştırma yönteminin şu an için mümkün olmadığını, bunun için belirli şartlar gerektiğini savunan Erten, 20 şubelerinden sadece ikisinin okul olabileceğini kaydetti. Okullar arasında verilen notların da öğrenciler arasında eşitsizliğe yol açtığını söyleyen Erten, Bornova Anadolu Lisesi'nde 100 alan bir öğrenciyle ilçelerde 100 alanlar arasında eşitsizlik olduğunu, hepsinin hakkaniyet ölçüsünde 100 alması halinde bile ayrım yapılması gerektiğini kaydeden Erten, bu sebeple dershanelerin hiçbir şekilde ortadan kaldırılamayacağını, kaldırılması halinde bile merdivenaltı tabir edilen özel ders verme sisteminin devreye gireceğini, bununsa devlete KDV olarak dönmeyeceğini belirtti. Bütün olumsuzluklara rağmen B, C, D diyerek seçenekler oluşturduklarını söyleyen Erten, "Varsayalım dershaneler kalktı. Sınav olmazsa bu çocuklar evde ya internet ya da televizyon karşısında vakitlerini tüketecek. Vakitlerini boş geçirmemeleri için mutlaka bir eğitim kurumuna vermek zorundayız. Bu noktada etüt eğitim merkezleri açabiliriz. Çocukları ille de sınava hazırlamayız, matematik, fen, İngilizce, hızlı okuma kursları verebiliriz." şeklinde konuştu.

Gelişen teknoloji karşısında sürekli yatırım yaptıklarını belirten Genel Müdür Dağcı ise bunların başında Körfez TV, Körfez Video, Randevulu Ders Sistemi (RDS), Veli Bilgi Sistemi gibi birçok yenilik geldiğini anlattı. Bu yıl içinde RDS bölümüne 45 bin 436 öğrencinin başvurarak 672 bin 26 randevu aldığını, normal derslerin yanısıra fazladan ücretsiz eğitim gördüklerini ifade eden Halit Dağcı, bunun yanında internete 145 bin soruyu çözümleriyle koyduklarını, bu sayede Körfez Video kısmını 7 milyon 957 bin 741 kişinin ziyaret ettiğini anlattı. Bir tıp fakültesi öğrencisinin, sınavlara yıllık 70-80 bin soru çözerek hazırlandığını vurgulayan Dağcı, kendilerininse 145 bin soru çözerek öğrencilerinin bu sistemden faydalanmasını sağladıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim