Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
 İstanbul-İzmir yolculuğunu 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesinin en önemli geçiş noktası İzmit Körfezi’nde yaptırılacak Körfez Köprüsü’nün deniz içindeki ayakları için kazıklar Nisan ayı içinde çakılacak.

Altınova Hersek Burnu’ndaki çalışmaları inceleyen AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, 3 yıl içinde tamamlanacak Projenin Kocaeli’deki karayolu trafiğini de büyük ölçüde rahatlatacağını söyledi.

Yalova’nın Altınova İlçesi Belediye Başkanı Metin Oral ve Kocaeli’nin Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ile birlikte Körfez Köprüsü’nün Altınava’nın Hersek Burnu’ndaki çalışmalarını inceleyen milletvekili Fikri Işık, Karayolları Kamu-Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürlüğünü de ziyaret ederek yetkililerden son durumu hakkında bilgi aldı. Altınova Hersek burnundaki köprünün güney ayağı şantiyesi ve karayolları bölge müdürlüğü tesislerinde yapımı üstlenen firma yetkilileri ve bölge müdürlüğü uzmanları Işık’a köprü projesi hakkında sunum yaptı.

DENİZDEKİ AYAK KAZIKLARI ÖNÜMÜZDEKİ AY ÇAKILACAK

Bölge müdürlüğü ve firma yetkililerinin verdiği bilgiye göre otoyol projesiyle ile ilgili inşaat çalışmaları kuzeyde Dilovası, güneyde Altınova’da ve devamında Yalova, Orhangazi ve İzmir’e doğru bir çok noktada devam ediyor. Şu an köprünün iki tarafındaki ayaklarının oturacağı kütleler ve denizin ortasındaki ayakların oturacağı zeminin güçlendirilmesi ve üzerine konulacak yapıların imalatları sürüyor. Önümüzdeki ay denizin içinde kalan iki ayağın zeminine kazıkların çakılmasına başlanacak.

3 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Aynı zamanda TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı da olan Fikri Işık burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: 2Tamamlandığına dünyanın en büyük asma köprülerinden biri olacak İzmit Körfez Köprüsü’nde inşaat son hızıyla devam ediyor. Bugün burada önce yetkililerin proje ile ilgili sunumu dinledik. Ardında köprü inşaatını gezdik. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre İnşallah İzmit Körfez köprüsü 3 yıl içinde tamamlanarak hizmete girecek. Marmara Bölgesi’nin Ege’ye bağlantısı çok kolaylaşacak ve İzmit trafiği de ciddi rahatlayacak. Projenin büyük bölümünün yerli imkanlarla ve kendi mühendislerimizin organizasyonu ile yapılması bizi ayrıca gururlandırdı. Milyar dolarla ifade edilen böyle büyük projeleri kendi imkanlarımızla yapıyor olmamız ülkemiz açısında çok önemli."

Editör: TE Bilisim