Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse, Batı Trakya Türklerinin milli direniş günü olan 29 Ocak'ı unutturmayacaklarını söyledi.

    Köse, Batı Trakya Türklerinin Milli Direniş Günü olan 29 Ocak dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Batı Trakya Türklerinin 28 Ocak 1988 tarihinde yaşanan olaylara karşı demokratik tepkisini gösterdiğini dile getiren Köse, şunları kaydetti: "Bu durum bugün Batı Trakya Türklerinin antidemokratik uygulamalara ve haksızlara olan tepkilerinin 25. yıl dönümü olarak karşımızdadır. Bundan 25 yıl önce, insanca yaşama hakkının kazanılması amacıyla medeni olarak kabul edilen Avrupa’ya dik duruşu ile medeniyet örneği veren Batı Trakya Türk Toplumu bu direnişinin haklı gururunu yaşamaktadır. Böylece, anayasal hakların elde edilmesine kültürel değerlerinin savunulmasına ve varlığına sahip çıkmış olmakla bir ‘toplum’ örneği sergilenmiştir."

    Batı Trakya Türk toplumunun baskılara, haksızlıklara ve ayrımcılıklara ‘Hayır‘ dediği 29 Ocak 1988’in üzerinden 25 yıl geçtiğini vurgulayan Köse, şöyle devam etti: "Batı Trakya Türk azınlığı, 25 yıl önce bugünlerde maruz kaldığı antidemokratik baskı uygulamalarına karşı tepkisini göstermiş ve insan gibi bir yaşam özlemini tüm dünyaya duyurmuştur. Batı Trakya Türk’ü Milli Direniş Günümüz olan 29 Ocak 1988’de bu haksız uygulamalara ‘Dur ’ demiş ve sesini tüm dünyaya haykırmıştır. Bu bilinç ve şuurla Batı Trakya Türkleri, toprakları üzerinde yaşadıkları asimilasyona, vatandaşlık haklarının sınırlandırılmasına, azınlık haklarını alamamalarına, kimliksizleştirilmelerine karşı gösterdikleri iradenin 25. yıldönümü olan, 29 Ocak 1988’de gerçekleştirilen bu milli direniş gününü unutmuyor ve unutturmuyoruz."

Editör: TE Bilisim