Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Türkiye ile Kosova’nın tarihsel bağları olduğunun altını çizen Kosova İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi, "Türk işadamlarının emrindeyiz. Gelsinler Kosova'ya, ne iş yapabiliriz görüşelim." dedi.

Bir dizi temasta bulunmak üzere Bursa’ya gelen Kosova İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi, Bursa Valiliğine ziyarette bulundu. Heykel Valilik binasında gerçekleşen ziyarette Vali Vekili Ahmet Kurt tarafından kabul edilen Kosova İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi, iki kardeş ülke Türkiye ile Kosova arasındaki ilişkilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da girişimleri neticesinde daha da geliştiğini anlattı.

Bursa’da bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunun altını çizen İçişleri Bakanı Rexhepi, Bursa’da da yüzlerce Kosova kökenli vatandaşın yaşadığını hatırlattı. Bakan Bajram Rexhepi, "Kosova'dan göç eden insanlar her zaman devletine sahip çıkar. Bu konuda bütün paralarını da harcarlar." diye konuştu.

Kosova ve Türkiye'nin kardeş olduğunun altını çizen Bajram Rexhepi, "Bu kardeşlik ömür boyu devam etsin. Başbakan Erdoğan ile Kosova Başbakanı Haşim Taçi karşılaştıklarında 'kardeşim' diye birbirlerine sarılırlar. Aynı zamanda Kosova'yı ilk tanıyan ülke Türkiye. Türk işadamlarına büyük destek veriyoruz. Bu ziyaretle işadamlarımızdan rica ediyorum. Gelsinler Kosova'ya, ne iş yapabiliriz görüşelim. Onların emrindeyiz" şeklinde konuştu.

"EN BÜYÜK İHTİYACIN TEKNİK OKULLAR"

Kosova'da en büyük ihtiyacın teknik okullar olduğunun altını çizen Kosova İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi, "Biz de bunu en kısa zamanda başlatacağız. Bu teknik okullar, ekonominin lokomotifidir. İnşallah bu konuda hedefe ulaşacağız" dedi. İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi, bu gibi konularda Bursa’dan da destek almak istediklerini söyledi.

Vali Vekili Ahmet Kurt da yaptığı konuşmada Kosova İçişleri Bakanı Bajram Rexhepi’yi Bursa’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, iki ülke arasındaki bağların her geçen gün arttığına dikkat çekti. Ziyaretin sonunda Ahmet Kurt, Bakan Rexhepi'ye bir hediye takdim etti.

Editör: TE Bilisim