Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
İlk defa sinema ve sandviçle tanışan köylü çocukları palyaçolarla birlikte müzik eşliğinde dans edip yüzlerine resimler çizdirip doyasıya eğlendi.

    Muş’ta Korkut Kaymakamlığı eğitimdeki başarı yüzdesini yükseltmek ve öğrencilerin sınavlara hazırlanmalarına olanak sağlamak için SODES kapsamında hazırladığı ‘SBS, YGS, LYS Hepsi Formalite, SODES’le Hepsi Cebimde’ projesi sayesinde öğrenciler eğlenceye doydu. Sinema izleme fırsatı bulan ve oyun parkında eğlenceli vakit geçirerek palyaçolarla müzik eşliğinde oynayıp yüzlerine resimler çizdiren ve çoğunluğu köylerde yaşayan çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.

    Düzenlenen gezi ve eğlence programı ile ilgili olarak açıklama yapan Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Çelik ise çocukların eğitimlerinin yanında sosyal aktivitelere de ihtiyaçlarının olduğunu, bu tür etkinliklerle çocukların daha verimli ders çalışmalarının hedeflendiğini söyledi. Çelik, “Çocuklarımız ilk defa sinemaya geliyorlar. Çocuklarımızın kaynaşmaları ve sosyal aktivitelerine katkıda bulunmak için bu program hazırlandı. Çocuklarımız sinemanın yanında oyun parkında eğlenerek güzel bir gün geçirme imkanına sahip oldular. Proje kapsamında çocuklarımız için tarihi ve kültürel gezilerde düzenleyeceğiz. SODES destekli projeler öğrencilerimize ve eğitime çok şey katmaktadır.” dedi.

    ‘SBS, YGS, LYS Hepsi Formalite, SODES’le Hepsi Cebimde’ Projesi Koordinatörü Uğur Çolakoğlu, “Projemizde hedef kitlemiz 800 kişi. 8 ay süreli olan proje kapsamında öğrencilerimizi sınavlara hazırlanmalarına destek olmak için yoğun bir tempoda çalışmaya devam ediyoruz. İlçe genelinde sınavlarda başarı kat sayısının artacağından ümitliyiz. Oluşturmuş olduğumuz etüt merkezinde öğrencilerimiz en iyi şekilde sınavlara hazırlanıyorlar.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim