Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Köylere Dönüş ve Rehabilitasyon Programı (KDRP) kapsamında Mardin’de son 4 yılda 6,2 milyon TL kaynak sağlandığını söyledi.

Vali Turhan Ayvaz, 4 yıldan beri il merkezi ve ilçelerde eğitim, kültür, aile eğitimleri, gençlerin bağımlılıktan kurtulması, gençlerin boş zamanlarını daha iyi değerlendirebilmeleri için merkezler oluşturduklarını belirterek, "Gençler için daha iyi bir gelecek, daha kaliteli bir eğitim için çıkılan yolda, yeni projeler hazırlıyoruz. Köylere Dönüş ve Rehabilitasyon Programı (KDRP) Anne – Çocuk Eğitim Yuvaları, Bağımlı Gençlerin Eğitim ve Meslek Edindirilmesi Merkezi, Kadın Eğitimi ve Rehabilitasyonu Projeleri Mardin merkez ve Kızıltepe ilçesinde uygulanmaya başlandı. Bu projeler için 1 milyon 380 bin TL kaynak kullanıldı. Bu merkezlerde dezavantajlı gruplarda bulunan kadınlar ve anneler, bağımlılığı olan gençlere eğitimler verilerek topluma kazandırılması sağlanıyor. 2010 ve 2011 yılındaki desteklenen projelerle Savur ilçemizde 200 kişilik öğrenci yurdu, Nusaybin, Midyat ve Derik’ te 4 adet Gençlik Merkezi oluşturuldu.”

Savur ilçesinde yapılan yurt sayesinde okula gelip gitmekte sıkıntı yaşayan kız öğrencilere barınma imkânı temin ettiklerini ifade eden Vali Ayvaz, "Nusaybin, Midyat ve Derik ilçemizde oluşturulan gençlik merkezlerinde öğrencilerin zamanlarını eğlenceli bir şekilde geçirebilecekleri ortamlar oluşturuldu. Bu merkezler 3 milyon 500 bin TL bütçe ile tamamlandı. 2012 yılında desteklenen projelerin tamamlanması ile Mardin merkezde 200 kişilik öğrenci yurdu ve Aile destek merkezleri oluşturuldu. Aile Destek Merkezleri Kızıltepe, İstasyon Mahallesi ve Yalımköy beldesinde oluşturuluyor. Bu merkezler sayesinde yöre halkının aile içi iletişim, aile içi şiddet, çocuk bakımı ve yetiştiriciliği ve kadın istidamı alanlarında eğitimlerle kadının toplumdaki yeri ve değerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.”şeklinde konuştu

Editör: TE Bilisim