Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Köyde okuma imkanı olmayan kız çocukları, Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) tarafından Bursa'da okutuluyor. Ücretsiz olarak yurtta kalan öğrencilere katkıda bulunmak isteyen anneler ise 'Anneler Örüyor, Kır Çiçekleri Okuyor' projesi ile battaniye örerek ÇEK'e bağışlıyor. Yaklaşık 100 kadın, yurtta bir araya gelerek çocukları için el emeği göz nuru ile battaniye örüyor.

Güler Osman Köseoğlu Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Sema Üçok, köyde okuma imkanı olmayan kız çocuklarını okuttuklarını belirterek şu bilgileri verdi: "Projemizin adı; Kır Çiçekleri. 14 yıldır var. Binlerce öğrenci yetiştirdik. Bu sene bir ilke daha imza attık, sadece Bursa köylerinden değil, Türkiye'nin her yöresinden kız öğrencileri alıyoruz, yetiştiriyoruz. Burada lise öğrencileri var. Onlar ÇEK'in kır çiçekleri, bizim de evlatlarımız. Bu ülkenin de geleceği."

ÖRÜLEN BATTANİYELER ÇEK'E BAĞIŞLANACAK

ÇEK yöneticilerinden Nilgün Psav, kadınların emeklerini birleştirdiğini belirterek, "Arkadaşlarımızdan battaniye örme fikri çıktı. Yurtta kalan çocuklarımızın anneleri geldi, 100'e yakın anne şu anda battaniye örüyor. Daha sonra bunlar ÇEK'e bağışlanacak. Satışı ile burada kalan çocuklarımıza gelir olarak geri dönecek." diye konuştu.

Kızı yurtta kalan annelerden Melda Seymen, kızlarına destek olmak için battaniye ördüğünü belirtti. Seymen, "Kızım yurtta kalıyor. Bütün kızlarımıza yardımcı olmaya geldik. Az çok elimizden geliyor. Atkı örüyorum, battaniye örüyorum." dedi.

Keles'ten kızı için yurda gelip battaniye ören Filiz Güneş ise şunları söyledi: "Kızım burada kalıyor. Destek amacıyla geldik. Çocuklarımıza battaniye örüyoruz. Onların gelirleri çocuklarımıza kalacak. Motif şeklinde örüyoruz."

Orhaneli Göynükbelen köyünden gelen Ümmügülsüm Çerkeş, battaniye örmeyi kızından öğrendiğini ifade etti. Çerkeş, "Kızlarımıza yardımcı olmak amacıyla buradayız. Onlar burada yurtta kalıyorlar. Onlara yardım edelim diye battaniye örüyoruz. Biz çiftçilikle uğraşıyoruz. El işi pek yapmam ama kızım için yapmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim