Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Antalya'da 2B eylemi ikinci kez yol kapattı. Dün defterdarlık önünde eylem yapan ve 2B rayiç bedellerinin yüksekliğini protesto eden eylemciler, bugün de yol kapatma eylemi yaptı. Eylem sırasında Antalya’nın, Isparta ile 4,5, Alanya ve Manavgat'la 2,5 saat ulaşımı çift taraflı kesildi. Bazı yolcular eylem sebebiyle havaalanına ulaşmakta zorluk yaşadı ve uçaklarını kaçırma tehlikesi atlattı. Yol kapatma sebebiyle saatlerce araçlarında mahsur kalanların büyük bir kısmı yol kapatmaya tepki gösterirken, eylemcileri destekleyenler de oldu.

Antalya’nın merkez Aksu ilçesine bağlı köylerde yaşayan 2B hak sahipleri rayiç bedellerinin yüksekliğine tepkilerine bugünde devam etti. Birkaç gündür devam eden 2B eylemi bu sefer saat 10.00 civarı Antalya-Isparta karayolunun 10. kilometresindeki yol kapatma eylemi ile başladı. Köylüler bir süre burada tepkilerini dile getirdi. Tepkili kalabalık olay yerine gelen Aksu Kaymakamı Raif Özener’i, "Sen bizim derdimizi çözemezsin." diyerek dinlemedi.

Yaklaşık 10 kilometre yürüyen köylüler Antalya-Alanya karayoluna ulaştı ve yolu çift taraflı trafiğe kapattı. Eylem süresi uzadıkça yolun her iki tarafında uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı yolcular uçaklarını kaçırma tehlikesi yaşadı. Jandarma ve polis ekipleri, mağdur olan araç sürücülerine Hacıaliler ile Varsak istikametinden alternatif güzergahlara yönlendirmeye çalıştı. Eylemcilerden köylü bir kadın sesini, "Tatlı başbakanım yalvarıyorum sana. Ne olur bizi yakma. Biz sana oy verdik. Vatandaş, inşallah bu başbakan bizim tapularımız verecek dedi. Bizi yakma. Biz yandık, yollara düştük." diye duyurmaya çalıştı.

Yol kapama eylemi sırasında zaman zaman gerginlikler de yaşandı. Polisin göstericilerden bir kişiyi gözaltına aldı. Bazı vatandaşların hasta taşıyan araçlara bile geçit vermek istememesi üzerine bazı vatandaşlar araya girerek hastaların geçişini sağladı.

Uzun görüşmeler ve uğraşlar sonunda Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın konuşması ortamı biraz yatıştırdı. Yıldırım, rayiç bedellerinin hükümet tarafından yeniden görüşüleceğini, oradan çıkacak sonucu görene kadar eylemin sonlandırılmasını istedi. "Fiyatlar adaletli olmazsa tekrar toplanırız." diyen Yıldırım, "Bizi kimse toprağımızdan atamaz. Eğer, çözüm bulunmazsa ben size söz veriyorum otobüslerle Ankara’ya kadar gideceğiz." dedi.

TURİSTLER DE YOLDA KALDI

Köylülerin yol kapatması nedeniyle saatlerce Antalya-Alanya karayolunda araçlarıyla beklemek zorunda kalan vatandaşlar, eylemin yöntemine itiraz etti. 2,5 saattir beklediğini dile getiren Bilal Özkan, "Antalya’ya gidiyordum. Mağduruz. Çok kötü bir durum. İnsanları hiçe sayıyorlar. Bunun demokrasiyle alakası yok.” diye konuştu. Eylem nedeniyle uçaklarını kaçıranlar olduğunu, yolda kalanlar arasında turistlerinde bulunduğunu ifade eden Kader Çınar, "Ülke imajı için kötü oldu." değerlendirmesinde bulundu. İsmini vermek istemeyen bir yolcu, "İki, üç saattir bekliyorum. Çok sıkıntılı geçti. Türkiye Cumhuriyeti’nin hali bu mu olacak? Uçaklarını kaçıranlar oldu. Hastalar sağdan soldan gitmeye çalıştı." sözleriyle tepkisini dile getirdi. Bu arada eylemci köylülere destek verenler de oldu. Antalya’ya gitmek isterken Aksu yakınında saatlerce araçlarında mahsur kalan iki kişi, "Sonuçta insanlar haklılar, mağdur olmuşlar. Bir mağduriyet varsa çözülsün." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim