İskilipli Atıf ve Muhsin Yazıcıoğlu İskilipli Atıf ve Muhsin Yazıcıoğlu
Ankara'nın Ayaş ilçesine bağlı Ilıca köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerine 180 baş damızlık gebe düve dağıtıldı.

Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan köyde 2005 yılında tarımsal kalkınma kooperatifi kurularak faaliyete başladı. Kooperatif üyelerine 2006 yılında da 1300 baş küçükbaş hayvan dağıtılmıştı. Küçükbaş hayvancılık projesinin başarıyla uygulanmasının ardından İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce bir de büyükbaş hayvancılık kredisi uygulandı.

GERİ ÖDEME 2015’DE BAŞLAYACAK

Kooperatif üyesi 30 kişiye 6’şar baş olmak üzere yüzde 3 faizle toplam 180 baş gebe düve dağıtıldı. Hayvan alan her üye 30 bin lira tutarındaki borcu 2015 yılından başlayarak 5 eşit parça halinde ödeyecek ve 2020 yılında borçların tamamı ödenmiş olacak. Şu an gebe olan düveler 3-5 ay içerisinde doğum yaparak süt üretimine başlayacak.

Kooperatifi ziyaret eden Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, son dönemde Ankara’da hayvancılığa olan yatırımın büyük bir ivme kazandığını vurgulayarak, düvelerin kooperatife hayırlı olmasını diledi. Çiftçilerin birlikte hareket ederek güçlü olmalarını önemsediklerini kaydeden Temel, "Bu köyde toplanan 3 ton süte bu düvelerle İnşallah bir 3 ton daha eklenecek ve Ilıca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üretimini iki katına çıkaracak." dedi.


Editör: TE Bilisim