Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Yılbaşında yoğun olarak Rus turistleri ağırlayan Uludağ’ı bu sezon kriz vurdu. Rusya’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Rus turist oranında yüzde 50 düşüş yaşandığı bildirildi.
Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden Uludağ’da beklenen kar önceki gece yağdı. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, zirvedeki kar kalınlığı 28 santimetreye ulaştı. Gün boyu aralıklarla yağacak kar yağışının, hafta sonuna kadar görülmesi beklenmiyor.
Kar yağışı, yılbaşına az bir süre kalmasına karşın zirvede yeterince kar olmadığı için endişe yaşayan otel işletmecilerini sevindirdi. Yılbaşı için yüzde 100 doluluk oranına ulaşan otelciler, kar yağmasıyla rahat bir nefes aldı. Zirveye bu sezon en fazla Azeri ve Arap turistler ilgi gösteriyor. Uludağ’ın müdavimi Rusları ise ekonomik kriz vurdu.
PINARCI: RUS TURİST YARI YARIYA DÜŞTÜ
Ağaoğlu Otel Genel Müdürü Murat Pınarcı, 18 Aralık’ta oteli açtıklarını ve hafta sonunu dolu olarak geçirdiklerini belirterek, “Yılbaşı için satışlarımız bitti, otelimiz doldu. Yılbaşı sonrasına satış yapıyoruz şuan.” dedi.
Bu sezon Rus turistlerin yarı yarıya düştüğünü belirten Pınarcı, “Ekonomik sıkıntılardan dolayı bu sezon çok fazla Rus turist yok. Biraz azalma oldu. Yüzde 50 düşüş var. Ama Azerbaycan pazarı öne çıktı. Azerbaycan pazarına satışlar çok iyi. Arap misafir çok fazla yoğunlaştı. Zaten yerli turistler Uludağ’ı yoğun olarak kullanıyor.”
Şampiyon Kayak Sahibi Bülent Erdoğan ise özellikle Arap turistlerin bu sene çok yoğun olduğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilisim