Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış: Müfsit
Küçük Çamlıca’ya yapılacak radyo/televizyon kulesi nedeniyle korunun üçte biri paravanlarla kapatıldı. Vatandaşların nefes alma merkezlerinden biri olan korunun büyük bir bölümü yasak bölge ilan edildi.

Birinci derece SİT alanı olan koruyla ilgili açıklama yapan Küçük Çamlıca Gönüllüleri, yapılmak istenilen radyo/televizyon kulesini protesto etmişti. Korunun birinci derece SİT alanı olduğunu, çivi dahi çakılamayacağını belirten Küçük Çamlıca Gönüllüleri, kule bahanesiyle başka projelerin hayata geçirileceğini iddia etmişti.

Küçük Çamlıca Korusu'nun yaklaşık üçte birlik kısmı paravanlarla kapatıldı. Kapatılan alana işçilerin kalması için şantiye kuruldu. İş makineleri de çalışmaya başladı. Paravanların içerisi görülmeyecek şekilde yüksek yapılması ise dikkat çekti. Bu arada, çivi dahi çakılmaması gereken bir alanda TV-radyo kulesi adı altında içinde restoran ve iş yerlerinin bulunduğu, korunun doğal dokusunu bozabilecek betonarme yapıların inşa edileceği iddia edildi. Koruya gelen vatandaşlar da dev paravanlarla karşılaştı. Yürüme yollarının bir kısmının kapatıldığını gören vatandaşlar dönmek zorunda kaldı.

DEV KULE YAPILACAK

Küçük Çamlıca Korusu’nda, 365,5 metrelik bir kule inşa edileceği belirtildi. Kulenin 163 metresi anten yüksekliği, kalan 202.5 metresi ise betonarme yapı olacağı kaydedildi. Bu kısımda ofisler, mağazalar, restoranlar ve seyir teraslarının yer alacağı iddia ediliyor. Küçük Çamlıca’ya televizyon-radyo kulesi adı altında alışveriş merkezi yapılacağı öne sürülüyor.

Editör: TE Bilisim