Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Kozan ilçesinde meyve suyu üretimi yapan Göknur A.Ş.'ye ait fabrikayı gezdi. Küçükaydın, "Kozan Organize Sanayi Bölgesi dışarıdan gelen büyük yatırımcılarla büyüyerek bölge ekonomisine ve işsizliğe büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

    Küçükaydın, fabrikadaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, sanayi bölgesinde arsa satışlarının sürdüğünü bazı firmaların da arsa alıp yatırıma başladığını bildirdi. Niğde'de tesisleri bulunan Göknur A.Ş. isimli firmanın Kozan'a yatırım yaptığını hatırlatan Küçükaydın, "Yatırımcılarımız ihracatla ilçe ve ülke ekonomisine büyük katma değer sağlayacak. İşsizliğe de kısmen çözüm olacak. Ülke ekonomimizin bel kemiği olan sanayicilerimiz bu yıl ihracatta Cumhuriyet tarihinin rekorunu gerçekleştirdi. 2012 yılında ihracat bir önceki yıla göre yüzde 12,6 artarak 151 milyar 860 milyon dolar olduğunu görüyoruz. Narenciye bölgesi olan Kozan’da Seğmen Tarım’dan sonra ihracata başlayan Göknur A.Ş.sahiplerine 100 milyon dolarlık bir yatırım yaptıkları için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

    Meyve suyu fabrikası müdürü Mustafa Bergama ise 85 dönüm üzerine 17 bin 500 metrekare kapalı alanda 100 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı hedeflediklerini bildirdi. Şu ana kadar yatırıma 30 milyon dolar harcadıklarını anlatan Bergama, günlük 600 ton kapasite nar işlediklerini bildirdi. Gelecek günlerde narenciye işlemeye başlayacaklarını aktaran Bergama, gelecek yıl kapasiteyi günlük 800 tona çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Nar ve narenciyenin haricinde üzüm, çilek, vişne gibi diğer ürünleri de işleyeceklerini anlatan Bergama, bu yıl içinde salça üretimine de geçeceklerini vurguladı. Tesisin içinde iki ayrı fabrika daha bulunduğunu aktaran Bergama, IQF şoklama sistemi ile nar, çilek, ahududu, vişne, kaysı gibi meyveleri ihraç edeceklerini bildirdi.

    Küçükaydın'a fabrika ziyareti sırasında Kozan İlçe Belediye Meclis Üyesi Ahmet Arık, İskender Bozkurt ve İl Genel Meclis Üyesi Yasin Yılmaz, Organize Sanayi Müdürü Fatih Aydın ve partililer eşlik etti.

Editör: TE Bilisim