Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
Ankara Çankaya Belediyesi’nin yaptığı kapsamlı yenileme çalışmaları sırasında Kuğulupark’tan alınarak geçici olarak Maltepe Ördeklipark’a yerleştirilen kuğuların yuva hasreti sona erdi. Kuğulupark’taki çalışmaların son aşamaya gelmesiyle yuvalarına dönen kuğular havuzlarına ve kendileri için hazırlanmış özel barınaklara kavuştu.

Kuğuları havuza bırakan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ayrıca park alanında gezerek Kuğulupark’taki çalışmaların son aşamasını da denetledi. Tanık, çalışmaların küçük detay ve rötuşlar dışında tamamlandığını ve Kuğulupark’ın vatandaşların kullanımına açıldığını ama Kuğulupark için anlamlı bir gün olan 14 Şubat’ta özel bir açılış gerçekleştireceklerini söyledi.

Kuğulupark’taki kapsamlı yenileme çalışmaları sırasında Maltepe Ördeklipark’a geçici olarak yerleştirilen 4 kuğunun bugün yeniden yuvalarına kavuştuğunu belirten başkan Tanık, Kuğulupark’taki kuğu sayısının artırıldığını da söyledi. Daha önce 4 olan kuğu sayısının 10 çıkarıldığını, bunlardan 2 tanesinin vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Maltepe Ördekli parkta kalacağını, diğer 8 kuğunun bugün itibariyle Kuğuluparktaki asıl yuvalarına kavuşacağını belirten Tanık, Kuğulupark’ı yenilenmiş haliyle vatandaşların yeniden kullanımına sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim