Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
Manisa'nın Kula ilçesinde, Çanakkale Şehitliği'nin bir benzeri yapıldı. Belediye tarafından, Yunus Emre Kent Meydanı'nda yapılan anıta, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında açılan anıtta, Çanakkale'de şehit olan ilçe merkezinden 163 kişinin isimleri yer alıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Çanakkale sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük, en kutlu ve en asil savaşlarından biridir. Biz de bugünün hatırasına, Çanakkale'de şehit olmuş 163 Kulalı şehidimizin ismini çıkardık, böyle bir anıt mezar oluşturduk." dedi. Kaymakam Murat Güven de, "Kulalı Çanakkale şehitlerinin isimlerini ilk defa biraraya getirip bütün halkımızın bilgilenmesini sağlayan belediyemizin çalışanlarına teşekkür ediyorum. Güzel bir hizmet. Ben bu anlam ve önemine binaen, bütün şehitlerimizin ruhu şâd olsun diliyorum." şeklinde konuştu.

CHP İlçe Başkanı Osman Kasırga ise, "Çanakkale şehitleri, Türk tarihinin en büyük zaferlerinden birisidir. Çanakkale Zaferi, yedi düvel diye tabir ettiğimiz düşmanı Çanakkale Boğazı'ndan geçirmemek için 250 bin şehit verdiğimiz ve unutulmaması gereken bir zaferdir. Bu zaferin 100. yılını kutluyoruz. Daha yüzyıllarca bu zaferi unutmayacağız. Şanlı tarihimizin bir sayfası olarak her zaman onu okuyacağız. Çanakkale'de şehit olan Kulalı askerlerimizin isimlerinin temsili olarak kurulan mezarlar, bizi gerçekten duygulandırdı. İlk kez burada böyle bir anma töreni yaşıyoruz. Böylece dedelerimizin dedelerini de isim olarak burada görmek bizi mutlu etti. Onları rahmetle anıyorum." dedi.

Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, "Bu mezarlık bize gerçekten Çanakkale'yi yaşattı. Gerçekten çok iyi düşünülmüş. Düşünenler ve emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. Esas teşekkür, tabii ki bunu yaşayanlaradır. Bu teşekkürü hakeden şehitlerimizdir. Burada biz mezar taşlarını görünce tüylerimiz diken diken oluyor. Bu şehitlerimiz, Çanakkale'deki ruhu yaşadılar birebir. Hepsinin ruhları şâd olsun. Bu etkinliği düzenleyenlere ve emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Adem Sümen isimli bir vatandaş da şunları söyledi: "Şehitlik abidesinin burada temsili olarak dizayn edilmesi gerçekten bizi duygulandırdı. Bizim için canını feda eden Kulalı şehit ağabeylerimizi rahmetle anıyoruz. Onlara minnet ve şükran borcumuz var. Çanakkale'ye gittiğimizde şehitliği gezerek, o insanları tanımaya erişmiştik. Bu ağabeylerimizin burada bizlere tanıtılması gayet mutlu bir olay. Çanakkale'ye gidemeyenler için de güzel bir olay. Bu gün vesilesişle tekrar Çanakkale'de bu vatanı bize hediye eden atalarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Onlar için hayırlı bir evlat olma yolunda mücadelemizi devam ettireceğiz." Diğer bir vatandaş ise, "Daha önce Çanakkale'ye gittik ve bu şehitliğimizin aslını Çanakkale'de gördük. Burada temsili olarak kurulması bizleri çok heyecanlandırdı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu. Şehitlikte okunan Kur'ân'ın ardından dualar edildi.

Editör: TE Bilisim