İskilipli Atıf ve Muhsin Yazıcıoğlu İskilipli Atıf ve Muhsin Yazıcıoğlu
 İsmi Refiye Yılmaz… Henüz 23 yaşındaki Refiye Tekirdağ’da bir markette kasiyerlik yapıyor. Onu yaşıtlarından ayıran ise ‘Gardner Sendromu’ isimli milyonda bir görülen hastalığa sahip olması. Refiye Yılmaz’ın hastalıktan dolayı 5 yıl önce kalın bağırsağı alındı, şimdi ise ince bağırsağında tümör tespit edildi. Refiye Yılmaz tedavi olmazsa 6 ay ömrü kaldığını öğrendi.

Refiye Yılmaz’ın tedavisi ise ne yazık ki Türkiye’de yapılamıyor. Amerika’nın Miami kentinde hastalığının tedavi edilebileceğini öğrenen Refiye Yılmaz, 1 milyon liraya mal olan tedavisi için ise yetkililerden yardım istiyor.

Refiye Yılmaz’ın sesini duyurabilmesi için Twitter’dan büyük bir kampanya başlatıldı. Refiye’nin tedavisi için gerekli olan 1 milyon liranın toplanabilmesi için Twitter kullanıcıları hem yetkililerin hem de vatandaşların genç kıza yardımcı olması için yardımcı olmaya çalışıyor.

Emekli Mustafa ve ev kadını Esma Yılmaz çiftinin iki kızından biri olan Refiye Yılmaz, 7 yıl önce başlayan ağrıları nedeniyle gittiği hastanede ’Gardner Sendromu’ hastası olduğu belirlendi. Babası da bu hastalığın pasif taşıyıcı olan Refiye Yılmaz’ın 2008 yılında bağırsağı alındı. 6 ay öncede ince bağırsağında da tümör olduğu belirlenen Yılmaz’ın tedavisi Türkiye’de yapılamayınca, ailenin yaptığı araştırmalarda hastalığın tedavisinin Amerika’nın Miami kentinde gerçekleşebileceğini öğrendi. Ancak emekli baba, 1 milyon liraya mal olan tedavi parasını bulamadı.

MARKETTE KASİYER

Ailesine maddi destek sağlamak için bir markette çalışan Refiye Yılmaz, "Daha ömrümün baharındayım. Ölmek istemiyorum, yaşamak istiyorum. Lütfen bana yardım eden birileri olsun. İnce bağırsağımda tümör tespit edildiğinden beri beslenemiyorum. Tedavi olmazsam 6 aylık ömrünün kaldığını öğrendik. Hastalığımı öğrendikten çok kısa süre sonra geçirdiğim ameliyatla kalın bağırsağım tamamen alındı. Şu anda 22 santimlik bir metal pipetle yaşıyorum. Acilen ince bağırsak nakli olmam gerekiyor. Bu gerçekleşirse inşallah sağlığıma kavuşacağım" dedi.

KULLANDIĞIM BİR KUTU İLAÇ 3 BİN LİRA

Ağrıları başladığında dayanılmaz acılar çetiğini belirten Yılmaz, "Fenalaştığımda bana Tekirdağ’daki hastanelerde müdahale yapılamıyor, acil olarak Çapa Tıp Fakültesi’ndeki doktoruma götürülmem gerekiyor. Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kontrolüm devam ediyor. Kullandığım bir kutu ilacın fiyatı 3 bin lira. İlaç Türkiye’de olmadığı için yurt dışından getirtiyoruz. Babam ilaçları alabilmek için bankadan kredi çekti. Şimdi de bir şirkette gece bekçiliği yapıyor. Ameliyat olmazsam yaşamıma devam edemeyeceğim" dedi.

Editör: TE Bilisim