İyi Parti'de neler oluyor? İyi Parti'de neler oluyor?
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık, Kur’an-ı Kerim Okuma ve Ezan Okuma Yarışması Bursa İl Filani'nde Kur’an bülbülleri adeta gönüllerin pasını sildi.

Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmada, üç kategoride birinci olup bölge finallerine katılmak isteyen 37 öğrenci perfonmansını sergiledi. Pazar günü olmasına rağmen salon, Kur’an-ı Kerim dinlemek isteyenler tarafından dolduruldu. Milletvekilleri İsmail Aydın ve Canan Candemir Çelik’in de katıldığı yarışmanın açılış töreninde konuşan Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü Tahsin Yazır, önümüzdeki günlerde hutbe yarışmalarına başlayacaklarını söyledi.

"İMAM HATİPLİLERİN LİDERLİK ÖZELLİKLERİNİ ARTIRMAK AMACINDAYIZ"

Ardından, Kutlu Doğum Haftası’nda Peygamber Efendimiz (sas) konulu yarışmalar düzenleyeceklerine işaret eden Yazır, “Önemli olan bir yarışmanın yapılması gibi görünse de aslında imam hatip gençliğinin liderlik becerilerini, olmadı bir grupta kurmaylık becerilerini artırmaktır amaç. Bir mahallede 5 delikanlımız varsa, orada gençlerden birisi imam hatipliyse ve de bir konu söz konusuysa orada yönetim var demektir. O konuda hemen danışılan imam hatipli olmalı. Bu yarışmalar imam hatipli gençlerin yetiştirilmesi açısından son derece önemli. Bu becerileri sağlamak için öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz önemli. Bursa’da ortaokullarla birlikte 38 imam hatip okulumuz var. Talep de var.” dedi.

"İMAM HATİPLİLERİN ÖNÜNDEKİ DİK MERDİVENLERİ VE ENGELLERİ AŞACAĞIZ"

İmam hatipli olmaktan her zaman gurur duyduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da imam hatipli gençlerin önündeki engellerin aşılacağını kaydetti. Milletvekili Aydın, şunları kaydetti: “İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki merdivenleri gördük. İmam hatiplerin önünde hep dik merdiven ve dik yokuşlar oldu. Mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum bir camiadır imam hatip camiası. Önümüzdeki merdivenler ne kadar dik olursa olsun, yokuşlar ne kadar dik olursa olsun, imam hatipli gençler önüne çıkan engellerin tamamını asacaktır. Fazla söze hacet yok.”

Konuşmaların ardından, ilk olarak Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na geçildi. Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Süleyman Kahraman, Rahman Suresi’nin ilk 25 ayetini okudu. Ardından İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Burak Ünlütekin isimli öğrenci, Ali İmran Suresi’nin 144 ve 148’inci ayetlerini okudu. Kur’an-ı Kerim okunması sırasında salonda duygulu anlar yaşandı. Osmangazi Müftüsü Mehmet Açık’ın jüri başkanlığını yaptığı yarışmada, her üç kategoride birinci olan öğrenciler Nisan ayında yapılacak bölge finallerine katılacak.

Editör: TE Bilisim