Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...
Balıkesir'de açılışı dönemin Valisi Ahmet Turhan ve Belediye Başkanı İsmail Ok tarafından yapılan ve çocuklara Kur’an-ı Kerim öğreten gençlik merkezine dün 'makul şüphe' gerekçesiyle polis tarafından yapılan aramaya siyasilerden sert tepki geldi. MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, baskının tamamen intikam almak amacıyla yapıldığını söylerken, CHP Milletvekili Namık Havutça, hangi sebeple olursa olsun şiddete ve teröre bulaşmamış derneklere yapılan bu davranışın kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Balıkesir'de Ramazan ayında çocuklara Kur'an-ı Kerim öğreten derneğe dün yapılan polis baskını tepkilere neden oldu. MHP Balıkesir Milletvekili Ok, Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği'ni, dönemin Valisi Ahmet Turhan ile AKP hükümeti tarafından atanan bürokratların katıldığı bir törende birlikte hizmete açtıklarını söyledi. Gençlik Merkezi'nin dualarla hizmete açıldığını ifade eden Ok, "İçerisinde gençlerin sportif faaliyetlerinden tutun da, okuma, ders çalışma etkinliklerini yapabileceği bir mekan. Dönemin yetkilileriyle birlikte her tarafını da gezdik. Tabi o günden bugüne ne değişti? Maalesef hükümetin tamamen siyaseten birilerinden intikam almak amacıyla, onları cezalandırmak amacıyla devletin kendilerine verdiği yetkiyi de kötü amaçla kullanıyor. Bu olay kastı aşarak yaptığı faaliyetlerden ve çirkin örneklerden bir tanesi. Bu haksız hukuksuz, kanun tanımaz bir şekilde 'makul şüphe' adı altında her ne kadar kanunlara uydurmaya çalışsalar da insanlara ve hukuka aykırı bir şekilde yaptıkları bu faaliyetlerin bir gün mutlaka hesabını verirler. Bu dünyada da adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz." dedi.

Sırf kendilerinden olmayanlara yapılan saldırıların asla kabul edilemez olduğuna dikkat çeken Milletvekili İsmail Ok, "Kabul etmeyi bir yana bırakın, bunlara tepki vermemiz gerekiyor. Ben, belediye başkanı iken de MHP'li bir belediye olduğumuz için, halkın iradesine rağmen, halkın oylarıyla seçilmemize rağmen, benzer operasyonları bize de yaptılar. Hatta daha kötülerine maruz kaldık. Dolayısıyla bunları yapanların, yaptıkları asla yanlarına kâr kalmaz. Bunlar tarihe kötü bir not olarak düşülüyor. Zamanı geldiğinde hukuk yönünden ve siyaseten herkes bunların hesabını mutlaka verecektir." diye konuştu. Ok, şöyle devam etti: “Bunların dinden anladığı sadece kendilerine dünyalık makam, mevki, para, şan ve şöhret yani. Yoksa milletin gerçek manada dinini öğrenmesi umurlarında değil. Milletin evlatlarının gerçekten dini, ilmi tahsil yapması bu faaliyetleri yapması, bunları ilgilendirmiyor. Bunların dinden anladıkları soygun. Yolsuzluk ve rüşvetin üzerinin örtülmesi. Kendilerini makama ve iktidara taşıyacak araç olarak görüyorlar. Bunlar gerçekten son asırda karşılaşabileceğimiz en çirkin örnekler. Dolayısıyla bu davranışları kınıyoruz. Bu makul şüphe adı altında yapmış oldukları hukuk dışı düzenlemeler bir gün gelecek kendi başlarına çorap olarak dönecektir. Kendileri ördükleri bu tuzağa düşeceklerdir."

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ise hangi sebeple olursa olsun şiddete ve teröre bulaşmamış derneklere yapılan bu davranışın kabul edilemez olduğunu söyledi. Havutça, "Kendi faaliyet alanı çerçevesinde görevini sürdüren hiç bir kurumun ister inanç temelli, isten öğrenciyi okutma temelli, ister Alevi, ister Sünni ne olursa olsun, silaha, şiddete bulaşmamış, terörle ilişkilendirilmemiş hiç bir kurumun bu şekilde terör örgütü muamelesi görmesini kabul etmiyoruz. Bu Türkiye'nin 21. yüzyıl gelişmelerine asla uygun değil. Bu makul şüphe zaten, temel hak ve özgürlüklerin önünde Demoklesin kılıcı gibi duruyor. Her vatandaş bugün terör örgütü mensubu muamelesi görebilme durumuna sahiptir." diye konuştu.

Balıkesir'de Yağmur Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Derneği'nde dün sabah Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) polisleri tarafından sabah saatlerinde 'açık ve makul suç şüphesi' gerekçesiyle arama yapılmıştı. Balıkesir 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri. sabah saatlerinde derneğin Hisariçi Mahallesi'ndeki binasına geldi. Ekipler, Dernek Başkanı Musa Baydar, Müdür Yılmaz Martin ve Avukat Semih Demir nezaretinde dernek binasında yaklaşık bir saat arama yapmış, bazı evraklara el koymuştu.

Editör: TE Bilisim